Het team van De Mol DrankenSpecialist.
Het team van De Mol DrankenSpecialist. Gizella Komondy

'Koop Lokaal' meer promoten!

25 maart 2021 om 16:28

DRIEBERGEN Rogier de Mol van De Mol DrankenSpecialist in Driebergen gelooft in ‘Koop Lokaal’. Ondernemers moeten meer samenwerken en elkaar versterken en klanten kunnen ondernemers steunen door zoveel mogelijk lokaal te kopen.”


Rogier komt de crisis goed door omdat zijn winkel open mocht blijven. Toch is de business veranderd. ,,Mensen maken het nu thuis extra gezellig en zijn bereid daar geld aan uit te geven. Als ze bijvoorbeeld een diner bij La Provence bestellen, komen ze bij ons voor een deskundig wijnadvies. Klanten kiezen duurdere wijnen en champagne omdat ze niet uit eten kunnen en niet op wintersport gaan.”

De goede omzet in de winkel compenseert de gemiste omzet van proeverijen, horeca, de sportclubs, evenementen op landgoederen en feestjes thuis. Toch heeft het wegvallen van deze activiteiten Rogier ook veel positiefs opgeleverd.


BIO 10-DAAGSE ,,Het bracht rust en tijd om het assortiment in de winkel te analyseren en vernieuwen. We kwamen tot de conclusie dat biologische producten steeds populairder worden. Ik kreeg direct een idee voor een leuke actie: de BIO 10-daagse. We bieden dan twintig procent korting op alle biologische producten zodat klanten deze mooie producten leren kennen. Inmiddels doen 23 Driebergse winkeliers mee. Half april besteden we meer aandacht aan de actie in deze krant en via sociale media. ”


DIGITALE BEEK PRODUCTENPROEVERIJ Ras-ondernemer Rogier verzint van alles om met lokale ondernemers samen te werken en innovatief in te spelen op de omstandigheden. ,,Ik geloof dat je innovatief moet ondernemen. Het succes komt niet zomaar naar je toe, je moet er iets voor doen. Een week na de eerste lockdown, hadden we de eerste digitale gedistilleerd en likeurenproeverij samen met leverancier Jan Beek van Nederland. Het was meteen een groot succes.”


,,Voor de winkels die lang dicht waren of nog steeds dicht zijn, is het een ander verhaal: ze hebben geen keus. Ik leef enorm met ze mee. Om deze winkeliers te steunen heb ik ze om de beurt onder de aandacht gebracht in onze etalage. Daar kregen we veel leuke reacties op.”


Ook met de culinaire winkel ‘Lekker' werkt Rogier samen. Zij maken borrelpakketten met streekproducten en hij levert de wijnen, cava en speciaalbieren. ,,We krijgen veel enthousiaste reacties. Klanten vinden zo'n lokale samenwerking erg leuk." Dat de borrelpakketten in de smaak vallen, is duidelijk. ,,Binnenkort vieren we het 1000ste pakket.” Rogier trots op zijn team omdat ze finalist zijn geworden bij de Ondernemer van het Jaarverkiezing. ,,We doen het echt samen. Vakkennis is heel belangrijk, iedereen een specialisme. Eugene de bieren en wijn, Albert en Annelies de wijn en champagne, Foppe en ik zijn fans van wijn en whisky's. Om onze kennis up-to-date te houden, proeven we iedere donderdag samen ‘iets nieuws'. Je moet dit vak echt leuk vinden en één ding is zeker: wij zijn allemaal vakidioten!”