In gesprek met Herman Wijffels

10 maart 2021 om 11:59

LEERSUM/DOORN Via een Zoomverbinding gaan Teun Monster namens de Johanneskerk en de Geloofsgemeenschap St. Andries in Leersum en Goof Lindijer namens de Maartenskerk in Doorn dinsdag 16 maart in gesprek met Herman Wijffels over zijn visie op de toekomst op het gebied van ecologie, economie en politiek zoals die verwoord zijn in het boek 'De gulden snede'. Volgens hem is de mensheid toe aan een nieuwe fase in haar ontwikkeling, waarin de ‘feminiene’, conserverende en verzorgende krachten - de gulden snede - ruim baan moeten krijgen. Volgens Wijffels zal dit niet zonder strijd gaan, maar hij is ook hoopvol: ‘in tegenstelling tot wat velen misschien denken, ligt de betere samenleving voor het grijpen’.


De bijeenkomst is in verband met de coronamaatregelen alleen online te volgen. Aanvang 19.30 uur. Vrijwillige bijdrage: richtlijn 5 euro. Aanmelden (tot uiterlijk 16 maart - 16.00 uur) dient te geschieden via onze website: http://bit.ly/Wijffels1603


KRO-NCRV maakt tv-opnames bij Bartiméus in Doorn

DOORN Een filmploeg van KRO-NCRV heeft maandag opnames gemaakt bij Bartiméus in Doorn. De opnames zijn voor een nieuw programma: Mensenwerk.

Op 22 maart start de landelijke Ontdekdezorg Week en zendt deze omroep een serie van vijf uitzendingen uit waarin verschillende zorgmedewerkers in beeld komen. Eén van deze zorgmedewerkers is Heidi Knol. Zij werkt al 27 jaar voor Bartiméus in Doorn. Heidi zorgt voor onder anderen de 6-jarige Flint, de jongste bewoner van de Doornse zorginstelling. In het programma wordt Heidi gevolgd tijdens haar werkdag en wordt in beeld gebracht wat haar werk en de zorg voor onze jongste bewoners voor haar betekent. ,,Niet piekeren over wat er morgen misschien niet zal zijn, maar alleen het hier en nu telt.”

Wanneer de uitzending van Mensenwerk over Bartiméus wordt uitgezonden is nog niet bekend.