Reinier van Kuyk, Hans Bos (eigenaar pand), Eelco Appel en Tanja Naastepand in de nieuwe opslagloods van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug.
Reinier van Kuyk, Hans Bos (eigenaar pand), Eelco Appel en Tanja Naastepand in de nieuwe opslagloods van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Babs Bouwman

Voedselbank blij met loods

3 maart 2021 om 13:52

Spullen sneller dan verwacht overgebracht

HEUVELRUG Het contract is getekend en de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden. Voedselbank Utrechtse Heuvelrug kan zich opmaken voor de verhuizing naar de nieuwe opslagloods aan de Boswijklaan in Doorn. Al op zaterdag 20 maart kunnen de spullen overgebracht worden en dat is veel sneller dan verwacht.

,,Veel vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om voorbereidingen te treffen en Van Brenen helpt met de verhuizing”, vertelt voorzitter Tanja Naastepad. ,,Een schoonmaakbedrijf heeft aangeboden het pand grondig te reinigen en biedt zelfs de schoonmaakmiddelen gratis aan. Van alle kanten wordt hulp aangeboden: vele handen maken licht werk.”

Het bestuur en de coördinatoren van de assemblage zorgen voor een goed verloop van de grote operatie. ,,De continuïteit van de dienstverlening moet te allen tijde gewaarborgd blijven”, vindt de voorzitter.

Naastepad gaat zich de komende tijd bezighouden met een nieuw project: een proef vanuit het distributiecentrum in Arnhem waar Voedselbank Utrechtse Heuvelrug aan mee mag doen. Eenmaal per week brengt een vervoerder vanuit het distributiecentrum voorraden naar hen en andere voedselbanken in de regio toe in plaats van dat ieder apart naar Arnhem rijdt.

,,De komende weken gaan we flink de mouwen opstropen en aan de slag”, zegt Tanja Naastepad. Maar eerst wil ze nogmaals iedereen bedanken die heeft geholpen.