Het echtpaar Neijenhuis was maandag 65 jaar getrouwd.
Het echtpaar Neijenhuis was maandag 65 jaar getrouwd. Eigen foto

Verrassingen voor briljanten paar

2 maart 2021 om 16:51

65-jarig huwelijk voor echtpaar Neijenhuis

DRIEBERGEN Voor het echtpaar Neijenhuis was maandag 1 maart een dag vol verrassingen. Dat begon al ’s ochtends toen de bewoners van hun straat Valentijn een heuse aubade brachten aan het echtpaar. De aanleiding voor de feestelijkheden was meer dan begrijpelijk: Theo Neijenhuis en Mia Neijenhuis-Roelofs vierden deze maandag hun 65-jarig huwelijksfeest.


Danny van der Linden

,,Het was liefde op het eerste gezicht”, blikt de stralende mevrouw Neijenhuis (84) terug op het begin van de verliefdheid. Theo Neijenhuis (87) kwam op zeventienjarige leeftijd vanuit Nederlands Indië in Nederland en besloot zich aan te melden voor de mariniers. In Huissen bij Arnhem sloeg de vonk over.


,,Je kijkt eerst naar het gezicht. Daar werd ik verliefd op. Daarna bleek er ook een hele leuke man bij dat gezicht te horen.”


Als marinier moet Neijenhuis regelmatig naar het buitenland. ,,Hij wilde liever als getrouwde man op missie naar de west”, blikt het echtpaar terug. ,,Dus toen zijn we getrouwd. Dat is nu 65 jaar geleden.”

NIEUW-GUINEA Na hun huwelijk wordt meneer Neijenhuis gestationeerd in Doorn en gaat het jonge gezin in die plaats wonen. Al snel komen er kinderen. De jongste is nog maar zes maanden oud als zijn vader wordt uitgezonden naar Nieuw-Guinea. ,,Dat was niet altijd makkelijk”, blikt Mia Neijenhuis-Roelofs terug.

,,Dan zat je maar alleen met zo’n klein kindje. Ik heb toen een fotootje van mijn man in de box en bij het bedje gehangen. Elke avond gaf mijn zoontje zijn vader zo een kusje voor het slapen gaan.”

Als vader Neijenhuis na anderhalf jaar terugkeert en zijn inmiddels tweejarige zoon hem op Schiphol ziet, herkent de laatste hem meteen. ,,Papa”, zegt hij.

Na een zoon kwam er een dochter bij. De kinderen kregen partners en die kregen ook weer kinderen. Inmiddels is er een heel stel aan nakomelingen.

Het echtpaar Neijenhuis verhuisde vier jaar geleden naar Driebergen waar een woning zonder trap aan de Valentijn prettiger bleek. ,,En we hebben hier een hartstikke leuke buurt”, vinden ze. Dat bleek ook op maandagochtend. Toen stond de hele buurt te zingen voor het echtpaar.


GEHEIM De lofzang bleek een aftrap voor een dag vol verrassingen. ,,Het is wel jammer dat door de corona niet iedereen op visite mag komen”, zegt mevrouw Neijenhuis-Roelofs. Op dat moment weet ze nog niet dat anderhalf uur later de hele familie voor de deur staat om coronaproof een bezoek te brengen ter ere van het echtpaar.


Een huwelijk van 65 jaar is niet iedereen gegeven. Gevraagd naar het geheim, zegt mevrouw Neijenhuis-Roelofs: ,,Trouw en liefde in voor- en tegenspoed. Natuurlijk was er soms wel eens iets minder gemakkelijk, maar dan moet je met elkaar blijven praten. Als ik het over kon doen, zou ik het precies zo doen. We zijn nog steeds gelukkig met elkaar, hebben gezonde kinderen en kleinkinderen die het ook allemaal heel goed doen. Daar ben ik trots op.”