Riné van Dingstee en Bert Boone van RCN en Jan-Joost Galesloot en Mario Geurts van stichting Gaandeweg.
Riné van Dingstee en Bert Boone van RCN en Jan-Joost Galesloot en Mario Geurts van stichting Gaandeweg. Stichting Gaandeweg

Nieuw vakantiehuis in Doorn

2 maart 2021 om 16:24

Voor gezinnen met een kind met kanker

DOORN Stichting Gaandeweg wil een nieuw vakantiehuis bouwen in de buurt van het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht. Het vakantiehuis is speciaal bedoeld voor gezinnen waarvan het kind op dat moment behandelingen ondergaat in het PMC. Het huis moet gaan komen op RCN-park Het Grote Bos in Doorn. Het bouwkavel is al toegewezen, nu is de stichting op zoek naar steun.


,,Als er acuut zorg nodig is, kunnen ouders (en andere gezinsleden) in dit huis verblijven. Gezinnen hebben hierdoor meer rust in een zeer moeilijke periode”, aldus de stichting in een persbericht. De eerste stap is gezet: RCN Vakantieparken heeft Gaandeweg een kavel toegewezen op haar park in Doorn.


ECHT GEZIN ZIJN Stichting Gaandeweg zet zich al ruim dertig jaar in voor gezinnen waarvan een kind de diagnose kanker heeft gekregen. Jaarlijks worden ongeveer zeshonderd kinderen hierdoor getroffen. Via de stichting kunnen gezinnen tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’ is het motto van Gaandeweg, dat al vakantiehuizen heeft in Gelderland, Limburg en Zeeland. De stichting is volledig afhankelijk van sponsoring en giften.


Sinds de opening van het PMC, merkt Stichting Gaandeweg dat veel gezinnen graag in de nabijheid van hun behandelend arts willen zijn. ,,Mochten er problemen of zorgen zijn, dan is er snel hulp. Om deze reden ontstond de behoefte een vakantiehuis te realiseren dichtbij het PMC. Het bestuur van Gaandeweg is al geruime tijd bezig met de plannen en laat zich hierbij adviseren door uiteenlopende experts.”


PARTNERSHIP RCN Vakantieparken en Stichting Gaandeweg hebben op 22 februari 2021 een twintigjarig partnership getekend. ,,De betrokkenheid van RCN bij de doelgroep van Gaandeweg is groot. Zo waren er in 2020 al collectes op verschillende RCN-parken en kregen Gaandeweg-gezinnen compleet verzorgde weekendjes aangeboden.”

In het kader van de plannen voor een nieuw huis in de buurt van Utrecht, heeft Gaandeweg op RCN-park Het Grote Bos in Doorn een bouwkavel toegewezen gekregen. Het park bevindt zich in bosrijk gebied en biedt vele faciliteiten, waaronder een speeltuin, waterspeelparadijs, een midgetgolf-, bowling- en kabelbaan en een educatief fossielenveld.


FINANCIËLE STEUN Stichting Gaandeweg hoopt het nieuwe vakantiehuis in het voorjaar van 2022 in gebruik te nemen. Om dit doel te bereiken, heeft de stichting financiële steun nodig. ,,In de eerste plaats om het huis te laten ontwerpen en bouwen. Daarnaast is ‘in natura’ ondersteuning van harte welkom, bijvoorbeeld bij de inrichting van het huis. De stichting komt graag in contact met bedrijven en particulieren die willen helpen bij de realisatie van dit huis, dat ontzettend belangrijk zal worden voor de doelgroep.”


w        [Kijk voor meer informatie op www.gaandeweg.nl/nieuwhuis



Afbeelding
Riné van Dingstee en Bert Boone van RCN en Jan-Joost Galesloot en Mario Geurts van stichting Gaandeweg.