Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Documentaire 1 kilometer dijk op NPO

17 februari 2021 om 16:31

HEUVELRUG In 2020 namen we het initiatief voor een RTV Utrecht documentairereeks 1 km dijk (en zover je kunt kijken…). In zes afleveringen nemen bewoners van de Langbroekerdijk de kijker mee naar ons woongebied.

,,Daar wonen wij, aan de Langbroekerdijk, en we verwonderen ons" dat is het uitgangspunt van de serie 1 km dijk. Bewoners, onderzoekers en historici vertellen de verhalen van dit gebied. Zij laten zien wat er langs dit stukje dijk allemaal te beleven is. Wat is de geschiedenis van dit stukje land, wie wonen en werken er? Wat valt er te vertellen over het ontstaan, de natuurontwikkeling of archeologische vondsten? Er staat een echt kasteel, nu een bed en breakfast en een eeuwenoud landgoed van een heuse Oostenrijkse prinses. Verder zijn er boeren met zorgen en boeren met nieuwe ideeën. Enthousiaste natuurbeheerders en waterschappers met een plan. Maar ook actieve recreatieve ondernemers, een camping en kanoverhuur.

De regionale omroepen hebben een plek gekregen op de landelijk zender NPO2. Elke werkdag na 18.00 uur is er aandacht voor de regio. Vanaf maandag 22 februari, na het regiojournaal wordt zes weken lang de docu uitgezonden in het programma Noord-Zuid-Oost-West op NPO2.

Boomfeestdag voor derde keer verplaatst

HEUVELRUG (ANP) De Nationale Boomfeestdag, die op woensdag 17 maart plaats zou vinden, wordt voor de derde keer verplaatst wegens de coronacrisis. Het voornemen is nu om het plantfeest op woensdag 10 november van dit jaar te organiseren. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil dat alle basisschoolkinderen mee kunnen doen met het planten van bomen en heeft daarom afgezien van het houden van een Boomfeestdag met coronabeperkingen, aldus stichtingsdirecteur Peter Derksen. Op de Boomfeestdag planten kinderen uit de groepen 6 en 7 overal in het land bomen.


Geen avond- vierdaagse in Amerongen en Leersum

LEERSUM/AMERONGEN De avondvierdaagse in Leersum en Amerongen gaat dit jaar niet door. Dat meldt de organisatie. ,,We hebben als bestuur digitaal vergaderd en zijn tot de conclusie gekomen dat de avondvierdaagse wederom niet door zal gaan! Vanwege alle onzekerheden in verband met corona zijn we tot dit besluit gekomen. We zien geen andere mogelijkheid. Volgend jaar hopen we weer een avondvierdaagse te organiseren.”