Heuvelrug

12 februari 2021 om 16:45

U staat er niet alleen voor

Al heel lang moeten we ons aanpassen en dat zal nog wel even zo duren. Het virus verspreidt zich nog steeds, maar gelukkig worden steeds meer mensen gevaccineerd. Er is dus licht in de duisternis. Maar voorlopig blijven beperkingen noodzakelijk en blijven de onderlinge contacten beperkt en dat is voor veel groepen heel vervelend en moeilijk. Gelukkig zijn er ook allerlei initiatieven en organisaties die u of jou willen helpen.

Op deze website vindt u deze initiatieven: www.samenopdeheuvelrug.nl/informele-hulp-corona. Let op: dit overzicht is niet uitputtend en deze initiatieven en organisaties zijn niet verbonden aan de Sociale Dorpsteams of Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

U vindt hier informatie over bellijnen voor allerlei doelgroepen, organisaties die hulp bieden bij veel activiteiten en hulp aan jongeren.

Met vragen over zorg en hulp kunt u natuurlijk ook terecht bij de Sociale Dorpsteams. Heeft u een vraag of maakt u zich zorgen, dan kunt u telefonisch contact opnemen, 0343 56 58 00, iedere werkdag van 09.00–13.00 uur, per mail info@samenopdeheuvelrug.nl of via het contactformulier op de website www.samenopdeheuvelrug.nl.

Gevolgen lockdown voor Sociale Dorpsteams

De lockdown heeft natuurlijk ook gevolgen voor het werk en de dienstverlening van de Sociale Dorpsteams.

Alle inlopen zijn gesloten.

Onze jongerenruimtes hebben aangepaste openingstijden. Via de social mediakanalen zoals Instagram en Facebook informeren zij wekelijks over de activiteiten die nog kunnen plaatsvinden.

Met vragen over zorg en hulp kunt u terecht bij de Sociale Dorpsteams. Op werkdagen kunt u tussen 09.00-13.00 uur bellen naar (0343) 56 58 00. Of kijk op www.samenopdeheuvelrug.nl.

Ook de praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg jeugd (POH GGZ jeugd) blijven zo goed mogelijk beschikbaar. U kunt hen benaderen via uw huisarts.

Er zijn allerlei initiatieven en organisaties die u willen helpen. Kijk op www.samenopdeheuvelrug.nl voor een actueel overzicht.

Vrijwilligersvacaturebank

In onze vrijwilligersvacaturebank vindt u gevarieerd aanbod aan vacatures. Eén daarvan is van 'In het moment' in Driebergen. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het begeleiden van ouderen met dementie tijdens de dagbesteding.

Men zoekt op de dinsdagochtend voor de 'mannengroep' een vrijwilliger die graag meepraat over maatschappelijke thema's en ook ondersteunt in het begeleiden tijdens de overige activiteiten. Wandelen met deelnemers valt ook in de werkzaamheden.

Meer informatie vindt u op: www.heuvelrug.nl/vacaturebank. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Op deze website vindt u nog veel meer vrijwilligersvacatures.

Is uw organisatie op zoek naar een vrijwilliger? U kunt uw vacature aanmelden voor de vacaturebank met een formulier dat u vindt op onze website www.heuvelrug.nl/vacaturebank.

Mantelzorgondersteuning

Een mantelzorger verleent onbetaalde, intensieve zorg aan een (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende. Dit kan een ouder, kind, ander familielid, vriend of buur zijn. Het gaat hier om meer hulp dan de gebruikelijke zorg die echtgenoten, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten kunnen bieden. Ondersteuning van mantelzorgers is belangrijk om de vaak moeilijke taak vol te houden. Zeker in deze tijd is dit extra zwaar

Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben, kunnen een beroep doen op een mantelzorgvrijwilliger. De mantelzorgvrijwilliger helpt met praktische ondersteuning (in de vorm van hand- en spandiensten), administratieve ondersteuning, een luisterend oor, meedenken, maar ook voor de gezelligheid of ontspanning.

Als u op zoek bent naar een mantelzorgvrijwilliger neem dan contact op met de Sociale Dorpsteams: 0343 565800 op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur.

Meer informatie over mantelzorgondersteuning kunt u vinden op: www.samenopdeheuvelrug.nl/mantelzorgondersteuning.

Huiswerkplekken

Zoek je een rustige plek om je huiswerk te maken? De huiswerkplekken in Fort Doorn en DJOI Driebergen zijn weer open!

In Doorn kun je terecht op dinsdag en donderdag van 15.30-17.00 uur. Je moet je wel vooraf aanmelden.

Jongerenruimte Fort Doorn ligt aan de Wijngaardsesteeg 1A. Meer informatie en aanmelden bij Gloria:

06 533 591 90 of via Instagram: @Fort_doorn of @gloria_jongerenwerkeruh.

Bij DJOI in Driebergen kun je terecht op woensdag van 14.00-15.15 uur. Het adres is: Engweg 24e.

Ook hier moet je je vooraf aanmelden bij: Aimad 06 868 180 88 / aimad.ezanagui@samenopdeheuvelrug.nl of Femke 06 823 260 81 / femke.jacobsen@samenopdeheuvelrug.nl.

De huiswerkplekken zijn bestemd voor leerlingen van 9–14 jaar.

Belbus

Wanneer vervoer voor u een probleem is en u niet altijd met hulp van familie of vrienden op pad kunt, dan is de Belbus de oplossing! De Belbus vervoert mensen die minder mobiel zijn in en tussen de plaatsen Doorn, Driebergen en Maarn-Maarsbergen. Men is verplicht om een mondkapje te dragen en de handen voor het instappen te reinigen met een ontsmettingsgel. De kosten zijn: binnen de woonplaats € 2,- (enkel) en € 4,- (retour), buiten de woonplaats € 4,- (enkel) en € 8,- (retour). Wilt u gebruik maken van de Belbus? Bel dan één werkdag van tevoren met de planner: 0343 52 30 04, tussen 08.30-11.30 uur. De Belbus kan ook nog vrijwillige chauffeurs en bijrijders gebruiken. Belangstelling? Neem dan contact op met: a.barendregt@meanderomnium.nl of bel 06 251 237 92.

www.samenopdeheuvelrug.nl

Op onze website www.samenopdeheuvelrug.nl vindt u allerlei nuttige informatie over: Wmo, huishoudelijke hulp, jeugdhulp, geldzaken, vrijwilligerswerk, mantelzorg, de Sociale Dorpsteams en nog veel meer informatie over welzijn en specifieke ondersteuning tijdens de coronatijd.

Leersum

Achter De Kaap

In verband met de coronamaatregelen is besloten dat er de komende weken geen reguliere bijeenkomsten van Achter De Kaap zullen plaatsvinden. Wel is er iedere week een videoconferentie. Wilt u hier meer over weten? Mail dan naar: achterdekaap@gmail.com.