28 december 2020 om 19:16

Heuvelrug

Nieuwjaar

We hebben allemaal een turbulent en moeilijk jaar achter de rug. We zitten midden in een lockdown en de ziekenhuizen zijn overbelast. Maar toch wensen de medewerkers van de Stichting Sociale Dorpsteams u een gezond en voorspoedig 2021 toe.

Gevolgen lockdown voor Sociale Dorpsteams

De nieuwe lockdown heeft natuurlijk ook gevolgen voor het werk en de dienstverlening van de Sociale Dorpsteams. Alle inlopen zijn gesloten. Met vragen over zorg en hulp kunt u terecht bij de Sociale Dorpsteams. Op werkdagen kunt u tussen 09.00-13.00 uur bellen naar (0343) 56 58 00.

Jongerenwerkers zijn druk bezig om – binnen de mogelijkheden – activiteiten te organiseren voor jongeren. Houd hiervoor www.samenopdeheuvelrug.nl en sociale media van de gemeente in de gaten.

Ook de praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg jeugd (POH GGZ jeugd) blijven zo goed mogelijk beschikbaar. U kunt hen benaderen via uw huisarts.

Er zijn allerlei initiatieven en organisaties die u willen helpen. Kijk op www.samenopdeheuvelrug.nl voor een actueel overzicht.

Contactgroep voor mantelzorgers met een dementerende partner

Vanwege de coronasituatie is deze groep in december gestart met een mooie, begeleide wandeling. Dat is goed bevallen. Voorlopig zal worden gewandeld op de derde woensdag in de maand. Er is nog plek voor nieuwe deelnemers. Na een kort gezamenlijk moment wordt (met inachtneming van de dan geldende coronaregels) een prachtige wandeling gemaakt door de Kaapse bossen. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn ‘waar haal jij energie uit’ en ‘hoe kan jij ontspannen’. De wandeling wordt begeleid door Hannie Kraan van Humanitas. Uiteraard kan dit alleen doorgang vinden als de coronamaatregelen dan versoepeld zijn. Vooraf aanmelden is verplicht.

Tijd en datum: woensdag 20 januari van 11.00-12.30 uur. Startpunt: Parkeerplaats bij Châlet Sint Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2 in Doorn. Aanmelding en informatie: Diana Stalenhoef, 06 86 89 8555 of diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl.

Contactgroep voor kinderen met een dementerende ouder

Deze groep is in december gestart met een online meeting en wordt ook begeleid door Hannie Kraan van Humanitas. Er is plek voor nieuwe deelnemers. Omdat fysiek contact de voorkeur heeft, zal deze groep voorlopig ook gaan wandelen. Uiteraard kan dit alleen doorgang vinden als de coronamaatregelen dan versoepeld zijn. Vooraf aanmelden is verplicht.

Tijd en datum: woensdag 20 januari van 12.30-14.00 uur. Startpunt: Parkeerplaats bij Châlet Sint Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2 in Doorn. Aanmelding en informatie: Diana Stalenhoef, 06 86 89 8555 of diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl.

Contactgroep voor mantelzorgers met een naaste met Parkinson/Lewy Body

In november heeft de mantelzorgcontactgroep Parkinson/Lewy Body gewandeld, en dat is goed bevallen. De volgende bijeenkomst, op 11 februari, wordt daarom ook een wandelbijeenkomst! Met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen gaan we weer een mooie wandeling maken over landgoed Moersbergen. Bij de start zullen we kort van gedachten wisselen over mogelijke gespreksonderwerpen. Denk daarbij aan ‘waar haal jij energie uit’ en ‘hoe kan jij ontspannen’. Ook de route wordt bepaald in afstemming. Vooraf aanmelden is verplicht.

Datum: donderdag 11 februari van 13.30-15.00 uur. Start: Parkeerplaats op de Moersbergselaan 1a, Doorn (via Palmstad te bereiken). Aanmelding en informatie: Diana Stalenhoef, 06 86 89 8555 of diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl

Vragen/advies/hulp nodig

Het zijn bijzondere tijden. We zitten nu zelfs in een lockdown en blijven daardoor zoveel mogelijk binnen en op afstand van wie we liefhebben. Misschien duren de dagen lang en hebt u behoefte om met iemand te praten via de telefoon. Of vindt u het lastig om uw werk te combineren met de kinderen thuis. Er zijn allerlei initiatieven en organisaties die u of jou willen helpen.

Op deze website vindt u deze initiatieven: www.samenopdeheuvelrug.nl/informele-hulp-corona. Let op: dit overzicht is niet uitputtend en deze initiatieven en organisaties zijn niet verbonden aan de Sociale Dorpsteams of Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

U vindt hier informatie over bellijnen voor allerlei doelgroepen, organisaties die hulp bieden bij velerlei activiteiten en hulp aan jongeren.

Met vragen over zorg en hulp kunt u natuurlijk ook terecht bij de Sociale Dorpsteams. Heeft u een vraag of maakt u zich zorgen, dan kunt u telefonisch contact opnemen, 0343 56 58 00, iedere werkdag van 09.00–13.00 uur, per mail info@samenopdeheuvelrug.nl of via het contactformulier op de website www.samenopdeheuvelrug.nl.

Zorgen over geldzaken

Veranderingen in het leven van inwoners zorgen voor nieuwe financiële situaties. Iedereen kan wel eens advies of hulp nodig hebben bij geldzaken. De inloop voor Grip op Geld kan helaas niet doorgaan, maar de organisaties die daar aan deelnemen zijn wel bereikbaar.

De Sociale Dorpsteams: 0343 56 58 00 op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur; Sociaal Raadslieden: www.sociaalraadsliedenzeist.nl; Schuldhulpmaatje: www.schuldhulpmaatje.nl; Humanitas thuisadministratie: heuvelrug@humanitas.nl.

Vrijwilligersvacaturebank

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk, dat ‘coronaproof’ is? In onze vrijwilligersvacaturebank vindt u een gevarieerd aanbod op allerlei gebieden: administratief, bestuurlijk, natuur, ouderen, jongeren en nog veel meer. Voor iedereen is er wel een mooie en interessante vrijwilligersplek te vinden. Kijk op www.heuvelrug.nl/vacaturebank of er iets is dat bij u past.

Is uw organisatie op zoek naar een vrijwilliger? U kunt uw vacature aanmelden voor de vacaturebank met een formulier, dat u vindt op onze website www.heuvelrug.nl/vacaturebank.

Leersum

Achter De Kaap

In verband met de coronamaatregelen is besloten dat er de komende weken geen reguliere bijeenkomsten van Achter de Kaap zullen plaatsvinden. Wel is er iedere week een videoconferentie. Wilt u hier meer over weten?

Mail dan naar: achterdekaap@gmail.com.

Gelet op de coronamaatregelen kan nog niet gezegd worden wanneer we weer starten met onze bijeenkomsten.