Ilse (rechts) deelt pakketten uit aan gezinnen, samen met Eefje van Buurtgezinnen en haar dochter Noa.
Ilse (rechts) deelt pakketten uit aan gezinnen, samen met Eefje van Buurtgezinnen en haar dochter Noa. Bron: Twinkle

Twinkle deelt lichtpuntjes uit in Utrechtse Heuvelrug

24 december 2020 om 15:00

AMERONGEN/HEUVELRUG Twinkle Heuvelrug werd in november opgericht door de Amerongse Ilse van Cappelle, om lichtpuntjes te brengen bij mensen die dat verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze een tegenslag kregen of omdat het financieel tegenzit. Er werd flink gehoor gegeven aan de oproep voor cadeautjes en kerstpakketjes. Vol trots stond afgelopen week dan ook te lezen op de socials van Twinkle: ’63 pakketten, 10 kerstbomen, 152 blije gezichten’. Ilse denkt na over het vervolg van Twinkle, want dat dat er moet komen staat voor haar vast.


Wilco Willemse

Het begon met een uitdaging van een vriendin van Ilse: ,,In december werd ik 40’, vertelt Ilse. ,,Een vriendin daagde me uit om daar vóór veertig dingen te doen die ik normaal nooit zou doen. Twinkle werd één van die veertig dingen. Niet alleen er over denken, maar gewoon doen, dat werd mijn motto. En zo gebeurde het dat ik een Facebook-pagina maakte en een oproep deed. In de vier weken erna gebeurde alles. Van de eerste mooie reacties en aanmeldingen tot de Twinkle Drive Thru’s voor inleveren van pakketjes en uiteindelijk het maken en bezorgen van de pakketten en opgetuigde kerstboompjes. Net voor kers leverde ik het laatste pakket af.”


MAATWERK ,,Er zijn veel acties voorbij gekomen, vooral voor ouderen in tehuizen en voor de voedselbank. Ik wilde het persoonlijker, maatwerk leveren. Een eenzame oude man verdient een ander pakket dan een gezin met vier kinderen dat de eindjes niet aan elkaar kan knopen. Ik heb me in elke aanmelding verdiept en zo een passend pakket samengesteld uit de spullen die we hebben gekregen. Kiwanis wilde helpen en zij kochten 51 cadeautjes voor aangemelde kinderen. Happy Planet gaf spontaan 20% korting op de cadeautjes, dat is toch super.”


GEZICHT Ilse is zelf aanwezig geweest bij het overhandigen van de pakketten: ,,Dan krijgt de actie voor mij ook een gezicht. De mensen achter de verhalen. Dat heeft diep indruk gemaakt. Samen met Buurtgezinnen hebben we 21 gezinnen blij kunnen maken. Dat doet echt wat met je, vooral zo net voor kerst. In het nieuwe jaar evalueren we Twinkle en maken we plannen voor 2021.”