Cees van Os: ,,Ik zie 2021 met vertrouwen tegemoet."
Cees van Os: ,,Ik zie 2021 met vertrouwen tegemoet." John Beringen

'Laat je niet gek maken'

24 december 2020 om 14:57

DOORN ,,Ik ben vandaag 56 jaar getrouwd", laat Cees van Os weten. ,,Ik heb net bloemen gehaald en die liggen achterop mijn fiets." Hij is geboren in 1940 en geeft aan dat hij heel veel heeft om op terug te kijken. ,,Maar als het gaat om gekke, bizarre en ingrijpende dingen spant 2020 wat dat betreft wel de kroon door de Corona, hoor", verklaart hij.


John Beringen

,,De hele dag thuis zitten is niks voor mij en op tv zie je ook alleen maar discussies en al dan niet deskundigen die over elkaar heen vallen om hun gelijk te halen. Daar word je niet vrolijk van en dan druk ik het nog zwak uit. Ik denk dat 2020 een prominente plaats zal gaan innemen in de geschiedenisboeken want hier zijn ze over 50 jaar nog niet uitgepraat."

Hoe kijkt hij naar 2021? Cees: ,,Dan zal er ongetwijfeld een vaccin zijn tegen de corona want overal op de wereld zijn artsen en professoren druk aan het werk om dat te realiseren dus dat komt er gewoon. En als dat zover is, wil ik meteen een spuitje hebben want dit is ook niks. En hou mij ten goede: natuurlijk mag je de hele situatie niet onderschatten maar aan de andere kant moet je je ook niet gek laten maken want dan heb je geen leven meer. Het hele sociale gebeuren is ontwricht; verenigingen die niks meer kunnen doen, de bibliotheek waar je niet meer even kunt binnenlopen... en zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan. Ik maak regelmatig een rondje in het dorp en dan kom ik altijd wel een bekende tegen waar ik even een praatje mee kan maken. En je haalt meteen ook even een frisse neus. Dat is wel de veiligste manier om nog een beetje onder de mensen te zijn als je maar wat afstand bewaart. Want zeg nou zelf: op bezoek gaan of bezoek ontvangen is niet geheel vrij van risico, hoe voorzichtig je ook bent. En dat moet je niet willen als het is te vermijden. Het komende jaar zal beslist beter worden. De samenleving heeft wel vaker te maken gehad met situaties die uitzichtloos leken, maar we zijn er iedere keer toch weer doorheen gekomen. De regels die we nu allemaal opgelegd hebben gekregen zijn niet leuk, maar het beste is om je daar aan te houden en om geen onbezonnen dingen te doen waarvan je kunt weten dat die heel slecht kunnen uitpakken. Maarre... ik ga nu naar huis. Naar de koffie en de taart."