Het bestuur van Biz3B.
Het bestuur van Biz3B. Biz3B

'Inwoners mogen meedenken over sfeerverlichting'

29 december 2020 om 16:22

DRIEBERGEN Het afgelopen jaar was een zwaar jaar voor veel ondernemers. ,,Juist in deze tijd is het belangrijk dat we elkaar een hart onder de riem steken, de Biz3B (Bedrijven Investeringszone Driebergen) is daarin een cruciale verbindende factor", aldus bestuurslid Jos van den Berg.


Victor Schutijser

,,Tijdens de eerste lockdown waren we gelijk heel actief op sociale media om onder andere de horeca met alle nieuwe bezorgmogelijkheden te delen, ondernemers waren heel creatief om toch door te kunnen gaan", weet Van den Berg. ,,We blijven doorgaan met de actie Koop Lokaal, heel belangrijk voor alle ondernemers."

De jaarlijkse Sinterklaasintocht ging helaas niet door, toch hebben de ondernemers met de Sint meegedacht en een online versie georganiseerd. ,,Met de kleurplaten die in de winkels lagen en het chatten met Sinterklaas werd het toch nog een leuk kinderfeest", vertelt Van den Berg.

De afgelopen maanden waren cruciaal voor de Biz3B, er is gestemd over het verlengen van de investeringszone met een nieuwe periode van vijf jaar. ,,Uit de persoonlijke contacten die ik heb lijkt de uitslag gunstig uit te vallen en kunnen we door met de Biz3B. Dat is mooi, want we hebben nog plannen genoeg", weet Van den Berg.


SFEERVERLICHTING De sfeerverlichting levert veel leuke reacties op. ,,Over de vlaggen was niet iedereen enthousiast, daar leer je weer van. Sfeerverlichting is een grote kostenpost, de gemeente draagt daar niet aan bij. We willen bewoners graag laten meedenken over de verlichting en ook een crowdfundingsactie starten", vertelt Van den Berg.

,,Verder gaan we aan de slag met vastgoedontwikkeling. Vergeleken met het hele land doen we het heel goed qua leegstand, maar het is wel iets wat we in de gaten houden. We willen geen lege panden en houden de winkels graag bij elkaar, op de Traaij willen we ze meer gaan concentreren. Hierover gaan we nog navraag doen bij ondernemers en bewoners", aldus Van den Berg. Ook maken de ondernemers zich hard voor gratis parkeren. ,,We horen van veel klanten van buiten Driebergen dat ze dat heel belangrijk vinden, dat houden we graag zo."

Het bestuur van Biz3B Ina Smit (voorzitster) , Geo Prins (secretaris) , Floris Andriessen (penningmeester) , Ralph van den Burg (beiden niet op de foto) , Hans van Vugt, Danny Cohen,  Jos van den Berg (vlnr)