Wethouder Chantal Broekhuis ontkent regierol dorpshuis.
Wethouder Chantal Broekhuis ontkent regierol dorpshuis. John de Vries

Wethouder Broekhuis ontkent regierol dorpshuis

9 december 2020 om 12:41

MAARN Ondanks meningsverschillen gaan de voorbereidingen voor een nieuw dorpshuisplan gewoon door. Dat zegt wethouder Chantal Broekhuis (CDA) in reactie op het opstappen van de initiatiefgroep. Broekhuis ontkent dat de gemeente teveel de regie wil houden. Een onafhankelijke procesbegeleider gaat nu gesprekken voeren met betrokken partijen.


Michiel Schaaij

Volgens Broekhuis is er onderlinge verdeeldheid tussen de initiatiefnemers in de voorbereidingsgroep. De ideeën over hoe het verder moet zouden te veel van elkaar verschillen.


,,We zijn tot de conclusie gekomen dat het niet meer lukte met de huidige samenstelling van deze groep”, aldus de wethouder.


IN GESPREK Verwijten dat de gemeente zelf volledig de grip wil houden op het plan, werpt wethouder Broekhuis ver van zich. ,,Dat is zeker niet wat we doen”, zegt ze. ,,De procesbegeleider gaat met alle stakeholders in gesprek. Ik heb er zelf de afgelopen dagen al zeker 25 zelf gebeld, waaronder de scholen, de kinderopvang, sportverenigingen en de bibliotheek.”


VOLGENDE FASE Die betrokken partijen zouden allemaal hebben toegezegd, dat ze het gesprek met de procesbegeleider willen aangaan. Broekhuis zegt dat Doe Maarn Mee nu volgens plan naar de volgende fase gaat. ,,We gaan gewoon onze schouders eronder zetten.”