Heuvelrug

9 december 2020 om 11:25

Presentjes Mantelzorgers

De inlopen bij de Sociale Dorpsteams zijn weer open. Mantelzorgers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen zich weer melden om een presentje van de Dorpsteams op te halen. Dit om mantelzorgers te waarderen, juist ook in deze coronatijd waarin het er voor veel mantelzorgers niet makkelijker op wordt. Omdat dit jaar heel veel anders dan anders is, hebben mantelzorgers t/m januari de tijd om een presentje op te halen tijdens de inlopen.

De inlopen zijn: Amerongen: dinsdag tussen 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 15; Doorn: donderdag tussen 10.00-12.00 uur in de Cantina van het Cultuurhuis, Kerkplein 2.

In Driebergen kunt u uw presentje op twee adressen afhalen. Op dinsdag tijdens het financiële spreekuur Grip op Geld tussen 10.30-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164. Op woensdag tussen 09.30-12.30 uur kunt u terecht, ook voor overige vragen, in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164.

Herfstnummer mantelzorgblad VoorElkaar

Voor de één brengt corona meer narigheid mee dan voor de ander, maar zeker is: iedere mantelzorger wordt geconfronteerd met de gevolgen ervan. Niet alles is negatief geweest de afgelopen tijd. De coronacrisis maakt ook veel saamhorigheid en creativiteit los. In de Utrechtse Heuvelrug waren er in het voorjaar mooie, hartverwarmende hulpacties. Ook nu blijft aandacht voor mantelzorgers noodzakelijk. Daarom wordt in het herfstnummer van mantelzorgblad VoorElkaar aandacht besteed aan verbondenheid in coronatijd.

U vindt in VoorElkaar ook nog artikelen over gezonde voeding, meer veerkracht door positieve gezondheid, gezonde nachtrust, logeerzorg en mindfulness.

Wilt u VoorElkaar ontvangen? Mail dan naar diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl. U vindt het ook op onze website: www.samenopdeheuvelrug.nl/mantelzorg.

In de plaatselijke bibliotheek kunt een exemplaar afhalen.

Inloop Grip op Geldzaken

Heeft u vragen over financiën of hulp nodig bij uw administratie? Bij de wekelijkse inlopen Grip op Geldzaken kunt u gratis, vrijblijvend en zonder afspraak met verschillende mensen praten. Zij kunnen u helpen met tips, geld besparen en overzicht creëren. Verder kunnen zij kijken of u in aanmerking komt voor andere voorzieningen.

Deze spreekuren vinden plaats op de volgende drie locaties: Amerongen op dinsdag tussen 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 15; Doorn op donderdag tussen 10.00-12.00 uur in de Cantina van het Cultuurhuis, Kerkplein 2; Driebergen op woensdag tussen 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164.

Ook bij het bezoeken aan de inlopen gelden uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

Ervaringsmaatjes voor jonge mantelzorgers

Kinderen en jongeren die opgroeien met een gezins- of familielid met een ziekte, beperking of verslaving kunnen een Ervaringsmaatje krijgen. Als ze vragen hebben, of lekker even willen kletsen, kunnen ze contact zoeken met jongerenwerker Jelle Rijssemus en sociaal makelaar Diana Stalenhoef van het Dorpsteam. Telefoon Diana: 06 868 985 55 of mail: diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl. Telefoon Jelle: 06 201 145 68 of mail: jelle.rijssemus@samenopdeheuvelrug.nl.

Meer informatie over Ervaringsmaatjes is te vinden op: www.ervaringsmaatjes.nl. Ervaringsmaatje worden, of er graag één toegewezen krijgen? Aanmelden via www.handjehelpen.nl. Handjehelpen neemt dan contact op.

Vrijwilligersvacaturebank

De dr. A.E. Hermansgroep (scouting) zoekt een vrijwilliger met juridische kennis of achtergrond. Dit om te assisteren bij het nemen van vervolgstappen in een lopend conflict over de verhuur van hun gebouwen in de voorjaars- en zomermaanden. Meer informatie over deze vacature vindt u op www.heuvelrug.nl/vacaturebank. Hier vindt u nog veel meer interessante vrijwilligersvacatures.

Is uw organisatie op zoek naar een vrijwilliger? U kunt uw vacature aanmelden voor de vacaturebank met een aanmeldingsformulier, dat u vindt op bovenstaande website.

Amerongen

Allevrouwenwaard

Allevrouwenwaard is weer open, voorlopig beperkt tot één ochtend: donderdag van 10.00-12.00 uur. Heeft u ook wel eens behoefte om ergens buiten de deur te genieten van een lekker kopje koffie of thee? Even gezellig kletsen, op adem komen en het gevoel krijgen dat je gezien wordt en er aandacht voor jou is?

Kom dan naar Allevrouwenwaard op donderdagochtend van 10.00-12.00 uur in de hal van de bibliotheek. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen aangehouden.

Doorn

Huiswerkplek Fort Doorn

De Huiswerkplek biedt leerlingen een rustige omgeving om hun huiswerk te maken. Daarbij zijn stagiaires en de jongerenwerker aanwezig. Zij ondersteunen leerlingen bij hun opdrachten of door te overhoren. Elke dinsdagmiddag van 15.30-17.00 uur is de Huiswerkplek geopend. De activiteit is bestemd voor leerlingen in de leeftijd van 9-14 jaar. In verband met de coronamaatregelen is er plaats voor maximaal 5 deelnemers, dus eerst even aanmelden.Jongerenruimte Fort Doorn ligt naast Sporthal Steinheim, Wijngaardsesteeg 1A. Meer informatie of aanmelden: jelle.rijssemus@samenopdeheuvelrug.nl.

Leersum

Jongerenruimte The Lounge

In de jongerenruimte The Lounge kun je tijdens de openingstijden altijd langskomen voor een lekker kopje koffie of thee en gezelligheid. In de ruimte zijn veel dingen te doen: je kunt een potje poolen, tafeltennissen, tafelvoetballen of een potje darten.

Ook kun je lekker TV kijken of spelletjes doen op de Playstation. Niks moet, veel mag.Je kunt The Lounge vinden bij De Binder in Leersum, Hoflaan 29.
Meer weten? Neem dan contact op met jongerenwerkers Marianne Leenders: telefoonnummer 06 512 769 12, marianne.leenders@samenopdeheuvelrug.nl of met Robert Kersbergen: telefoonnummer 06 306 202 15, robert.kersbergen@samenopdeheuvelrug.nl.

Achter De Kaap

In verband met de coronamaatregelen is besloten dat er de komende weken geen reguliere bijeenkomsten van Achter de Kaap zullen plaatsvinden. Wel is er iedere week een videoconferentie.

Wilt u hier meer over weten? Mail dan naar: achterdekaap@gmail.com.

Gelet op de coronamaatregelen kan nog niet gezegd worden wanneer de bijeenkomsten weer zullen starten.