Afbeelding
Pixabay

Gratis wifi in gemeentehuis, cultuurhuis en milieustraat

9 december 2020 om 14:22


HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft recentelijk in een aantal panden het wifi vernieuwd. Daardoor is nu voor iedere bezoeker een snelle en stabiele internetverbinding beschikbaar op de locaties aan het Kerkplein, Raadhuisplein en de Velperengh 9 in Doorn waar de milieustraat van de gemeente is.

De nieuwe internetverbinding is er echter niet zomaar één, het is de meest recente innovatie op het gebied van internet: wifi-roaming van publicroam. Gebruikers kunnen bij het eerste gebruik een account aanmaken en activeren, waarna ze voortaan automatisch verbinden met wifi in de gemeentelijke panden. Dat geldt niet alleen voor de Heuvelrug, maar op alle 250 plekken met een beschikbare wifi-roaming, waaronder in de panden van gemeente Amsterdam en Den Haag.

Over privacy hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken, zegt Ted Dinklo van Publicroam. ,,Data wordt alleen gebruikt voor het aanbieden van de dienst en voor geen enkel ander doel. Zeker in deze tijd is dat zeer belangrijk voor ons. Iedereen kan hierdoor met een gerust hart gebruik maken van internet in onze panden.”

Daarnaast zorgt de technologie die Publicroam gebruikt voor een veilige verbinding tussen een apparaat en het internet. ,,Mensen hoeven niet bang te zijn om gehackt te worden”, zegt Dinklo.

De Driebergse ondernemer Dinklo heeft Publicroam eind 2017 mede opgericht. In 2019 was publicroam runner-up van de innovatie award en in 2020 heeft zij de privacy award 2020 gewonnen.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug is de eerste gemeente binnen provincie Utrecht die met Publicroam gaat werken.