Plaatsing PoP
Plaatsing PoP Sonja Jansma

Aanleg glasvezel van start

27 oktober 2020 om 16:26

MAARN DELTA Fiber Netwerk kondigde in september aan dat, nadat er al glasvezel aangelegd is in het buitengebied, ook de inwoners in de dorpskernen Maarn, Maarsbergen en Overberg een glasvezelnetwerk gaan krijgen.


De eerste stap werd vandaag gezet met het plaatsen van de PoP in Maarsbergen. Een PoP (Point of Presence) is een verdeelpunt dat het glasvezelnetwerk in Maarsbergen verbindt met het landelijke netwerk. En dat niet alleen. Vanuit de PoP komt de glasvezelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. Ook het industrieterrein in Maarsbergen wordt vanuit deze PoP aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Karl Heinz van der Made DELTA Fiber Netwerk: ,,We zijn heel bij dat we, na de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Kromme Rijnstreek, nu ook glasvezel gaan aanleggen in de dorpskernen Maarn, Maarsbergen en Overberg. Tijdens de coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe essentieel het is om thuis een snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Zeker in een tijd waarin thuis werken en online les steeds gewoner wordt. Glasvezel is daarmee noodzakelijker dan ooit.”
Aannemer NKM Network Services legt het glasvezelnetwerk aan en zij hebben al de nodige voorbereidingen getroffen. Als eerste stap worden alle bewoners met een abonnement bezocht om te bepalen waar de glasvezelaansluiting in het huis aangelegd gaat worden. Daarna wordt de eerste schop in de grond gezet en starten de graafwerkzaamheden. Bewoners kunnen voor de planning via de postcodecheck binnenkort terecht op gavoorglasvezel.nl.

Plaatsing PoP
Plaatsing PoP