Afbeelding

Een beeld in de tuin

8 juli 2020 om 09:50

HEUVELRUG Corry van Erp zorgde voor een mooie bijdrage: ,,Dit zijn de bijenkasten van bijenvereniging 'De Bree' die begin vorige eeuw was opgericht. Vele boeren uit de omtrek brachten hier hun kasten, soms wel 300, en konden de bijen vele maanden van verschillende soorten bloesems, waaronder fruitbomen, acaciabomen, bloemen enz., de nectar verzamelen en naar de kast brengen. Daar werd/wordt de nectar door de bijen omgezet in honing en daarna in de raten 'gespoten'. Hoe lang deze vereniging heeft bestaan , is mij niet bekend. Wel weet ik dat sinds 2013 het echtpaar Vaessen 'Imkerij BreeBees' heeft opgezet. Ik hoop dat zij veel succes zullen hebben en er veel honing geslingerd wordt.”

Corry zocht ook nog uit wat de naam ‘De Bree’ betekent: ,,Ik vind het een aparte naam en heb het daarom opgezocht. Voor het eerst werd het woord gebruikt in 1007! Men men denkt dat het betekent 'een niet afgeperkt stuk akker'. Nou volgens mij klopt dat ook, want er is een straatnaam 'Breeakker' in Amerongen.”

Heel hartelijk dank voor je bijdrage Corry!
BEELD IN DE TUIN Nu de foto van deze aflevering. Eentje van begin vorige eeuw. Een beeld in de tuin... Weet u waar het is? Weet u waar de fotograaf stond? Weet u er misschien iets over te vertellen of heeft u persoonlijke herinneringen aan deze plek? Laat het weten! Ik ben benieuwd naar uw reacties! Die stuurt u - het liefst per mail- naar: Annet Werkhoven, info@dewerkhoven.nl

Hebt u een (oude) foto die vragen oproept? Mailt u die dan ook naar bovenstaand adres en wie weet komt uw bijdrage in de krant terecht. Mocht u schriftelijk willen reageren, dan verwijs ik u naar: Redactie Stichtse Courant/Nieuwsblad De Kaap, Postbus 67, 3770 AB Barneveld, onder vermelding van ‘Beleef het opnieuw’.

Via mail is simpelweg het handigst, want via de postbus van de krant komt de informatie natuurlijk wat later bij mij aan. Dat geldt ook voor (oude) foto’s die u zelf niet kunt inscannen.

Stuur ze op, ik zorg ervoor dat ze ingescand worden en dat u ze weer terug krijgt.

Afbeelding