Reprise Le Nozze di Suzanna

6 juli 2020 om 12:32

'Bewerking is nieuw, verrassend en coronaproof'

DOORN Cursisten van de koorcursus bij Heuvelrug Muziekschool en solisten van de operagroep onder leiding van speldocent Petra Wilmer en zangdocent Ali Hendriksen hebben een nieuw en verrassend script ingestudeerd. 'Le Nozze di Suzanna', een bewerking naar W.A. Mozart. Op zaterdag 11 juli zijn er in Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 4, Doorn twee voorstellingen gepland waar maximaal 30 personen per voorstelling een plaats kunnen krijgen op 1,5 m. afstand, dus vol is vol. De eerste is een middagvoorstelling die begint om 16.15 uur. De avondvoorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro.


Het verhaal gaat over Suzanna, het kamermeisje van de gravin die graag met Figaro, de kamerheer van de graaf wil trouwen. Maar Figaro en Suzanna zijn door hun baas, graaf Almaviva naar Londen gestuurd voor een klusje….Dat is duidelijk een voorwendsel om de kamers dichtbij de vertrekken van de graaf in te richten, want de graaf probeert haar voortdurend te verleiden….. hoe loopt dat af?


Afgelopen maart stonden de zangers in de startblokken om de nieuwe bewerking van de opera van Mozart op de planken te brengen in Cultuurhuis Pleiade Doorn. Zoals alle andere culturele organisaties moesten ook zij de voorstellingen in Doorn en Zeist afgelasten. Ze hebben van de nood een deugd gemaakt en de aanpassingen als gevolg van de corona-maatregelen geïntegreerd in een verkorte versie van Le Nozze di Suzanna. Ze gaan met minder spelers de vloer op, creëren mooie 'verbindingen op afstand' en het publiek neemt een bijzondere plaats in. De voorstelling duurt 45 minuten.



Nieuwsgierig geworden naar Le Nozze? Reserveer een kaartje via mail aan zangstudioalali@gmail.com o.v.v. naam en telefoonnummer, het aantal personen en een bevestiging van gezondheid.