Herbert Hooykaas: ,,De AVA™ is een baanbrekend proces voor zeer nauwkeurig zicht.
Herbert Hooykaas: ,,De AVA™ is een baanbrekend proces voor zeer nauwkeurig zicht." Eigen foto

Hooykaas Opticals blijft innoveren

8 juli 2020 om 15:22

Een nieuw tijdperk van zeer scherp zien

DOORN Menselijke ogen hebben veel meer potentie dan we denken. Na vijf jaar wetenschappelijk onderzoek heeft Essilor, leverancier van brillenglazen wereldwijd, een baanbrekend oogmeetproces ontwikkeld waarmee zeer nauwkeurig het volledig potentieel van de ogen van brildragers wordt ontgrendeld, AVA™. Hooykaas Opticals in Doorn behoort tot de eerste gespecialiseerde optiekzaken ter wereld waar AVA beschikbaar is.


,,De refractie is het startpunt voor de consument die een visuele correctie nodig heeft. De subjectieve refractie is zeer belangrijk, omdat deze als doel heeft om de optische correctie van de brildrager te bepalen, waarmee hij of zij het beste en meest comfortabele zicht ervaart", vertelt Herbert Hooykaas van Hooykaas Opticals. Refractie is dus een test waarmee de opticien kan bepalen welke sterkte (of combinatie van sterktes) iemand het beste kan laten zien.


NAUWKEURIGERE OPLOSSING De traditionele beperkingen van de huidige refractie-apparatuur, waar wordt gemeten met stappen van 0.25 dioptrie, kan resulteren in een visuele oplossing waarmee de brildrager niet geheel tevreden is. Hooykaas: ,,Uit het meest recente onderzoek van Essilor blijkt dat 95 procent van de bevolking een visuele behoefte heeft die vraagt om een nauwkeurigere oplossing dan de huidige stappen van 0.25 dioptrie."


Als pionier in de optiekmarkt vindt Essilor het haar plicht en uitdaging om de standaard correctiemethodieken, die al honderd jaar gebruikt worden, uit te dagen. Hooykaas Opticals onderscheidt zich als premium optiekzaak door te investeren in innovaties die resulteren in nog betere oogzorg en betere kijkoplossingen voor haar klanten.


Na jaren wetenschappelijk onderzoek heeft Essilor een oogmeetproces ontwikkeld met een baanbrekende precisie: AVA™. ,,Om gebruik te maken van AVA begeleiden wij u in de volgende twee stappen. Zeer nauwkeurige refractie op 0.01 dioptrie door de Vision-R 800 phoropter en de Integratie van een uniek brilvoorschrift in premium Essilor brillenglazen", zegt Herbert Hooykaas.

Met AVA™, wordt de nieuwe precieze refractie geïntegreerd in de lenscalculatie om premium brillenglazen te produceren zoals Varilux® Series en Eyezen™. Bij Hooykaas Opticals zijn klanten verzekerd van kundig advies gecombineerd met de nieuwste innovatie op het gebied van oogmetingen en premium persoonlijke kijkoplossingen.


a Hooykaas Opticals
Kampweg 34
3941 HJ DOORN
0343-421121
www.hooykaasopticals.nl