Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg.
Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg. Wijngaard

'Vrijwilligers zijn van grote betekenis'

17 juni 2020 om 11:04

De Wijngaard werkt intensief samen met vrijwilligers NPV

HEUVELRUG Sinds kort zijn de vrijwilligers van de NPV betrokken op nieuwe palliatieve unit van De Wijngaard. Juist in de laatste fase van iemands leven is het erg waardevol om er als vrijwilliger te zijn.


De aanwezigheid van de vrijwilligers biedt de bewoners net dat beetje extra aandacht waardoor zij hun verhaal kwijt kunnen en minder alleen zijn. Tiny is een van de vrijwilligers en zegt: ,,Het is voor mij heel waardevol om iets te kunnen betekenen voor mensen in hun laatste levensfase. Soms doe je een spelletje of een wandeling. Pas was er iemand die graag wilde praten over dingen die hij moeilijk met zijn kinderen kon delen. Dan is alleen een luisterend oor al zo betekenisvol. Soms is echt contact niet meer mogelijk, dan ben je er gewoon. Het is zulk dankbaar werk, om iets van je tijd te mogen geven voor een medemens, waarbij je mag meelopen in het laatste stukje van hun levensreis."


De dertig vrijwilligers van NPV-Zeist zijn speciaal getraind in het geven van zorg een aandacht tijdens de laatste levensfase. Samen met de professionele verzorgenden en andere disciplines kunnen zij maximale aandacht geven aan bewoners en cliënten op de palliatieve unit van de Wijngaard maar ook bij mensen thuis.


Wie van betekenis wil zijn in de laatste fase van iemands leven en graag zorgt voor anderen kan zich aanmelden als vrijwilliger bij de NPV.


a [Meer informatie is te vinden op www.npvzeist.nl of neem contact op met één van de coördinatoren, Janine of Anja 06 10 51 53 37.