Afbeelding

Bijen op de Heuvelrug

17 juni 2020 om 09:27

HEUVELRUG Rieno van Vulpen was snel met zijn reactie: ,,De foto van het Zwitserse hertenhuis in De Kaap d.d. 28 mei jl. is vlakbij het NS-station aan de Hoofdstraat 20 genomen. Het hertenkamp lag in het glooiende landschapspark Beerschoten-Willinkshof.” Hij gaf er ook een link bij naar de volgende website: https://donderberggroep.nl/hertenhuis-hertenkamp-driebergen-rijsenburg-utrecht

Dick Boot had naast de beschrijving ook een mooie anekdote over het hertenkamp: ,,Dit is het hertenkamp aan de Hoofdstraat tegenover het koepeltje van Beerschoten/Willinkshof. Zo mooi als op de foto heb ik het nooit gezien, dit is 1904/1907 en ik ken het bewust vanaf de jaren eind ‘60/begin ‘70. Een leuke herinnering/anekdote is dat er op een gegeven moment veel kippen of haantjes liepen die mensen dus blijkbaar te veel hadden.”

Nu de foto van deze aflevering. Eentje van begin vorige eeuw. Bijenkasten in een veld...maar waar en wie is de man die ook op de foto staat? Weet u het?

Weet u waar de fotograaf stond? Weet u er misschien iets over te vertellen of heeft u persoonlijke herinneringen aan deze plek? Laat het weten! Ik ben benieuwd naar uw reacties! Die stuurt u - het liefst per mail- naar:

Annet Werkhoven, info@dewerkhoven.nl

Hebt u een (oude) foto die vragen oproept? Mailt u die dan ook naar bovenstaand adres en wie weet komt uw bijdrage in de krant terecht. Mocht u schriftelijk willen reageren, dan verwijs ik u naar: Redactie Stichtse Courant/De Kaap, Postbus 67, 3770 AB Barneveld, onder vermelding van ‘Beleef het opnieuw’.

Via mail is simpelweg het handigst, want via de postbus van de krant komt de informatie natuurlijk wat later bij mij aan. Dat geldt ook voor (oude) foto’s die u zelf niet kunt inscannen. Stuur ze op, ik zorg ervoor dat ze ingescand worden en dat u ze weer terug krijgt.

Afbeelding