Jos van den Berg (l) en David de Vries: ,,Kom langs en laat je verrassen door de e-bikes van Dutch ID.
Jos van den Berg (l) en David de Vries: ,,Kom langs en laat je verrassen door de e-bikes van Dutch ID." Babs Bouwman

E-bikes: 100% gemaakt in Holland

16 juni 2020 om 10:50

Demodagen bij Van Velzen Fietsen

DRIEBERGEN Het suffe imago van een e-bike is verleden tijd. Steeds meer dertigers en veertigers kiezen voor een elektrische fiets, zoals het moderne design van Dutch ID uit Beverwijk. Een Nederlandse fabrikant, die e-bikes maakt die je hart veroveren en ongelofelijk lekker fietsen. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni houdt Bike Totaal Van Velzen Dutch ID-dagen. Kom langs en maak een fietstochtje in de mooie Driebergse natuur. Een afspraak maken is niet nodig, er zijn voldoende testmodellen beschikbaar.


Babs Bouwman

Van Velzen Fietsen is een moderne fietsenwinkel aan de Traaij 16, gespecialiseerd in e-bikes en stadsfietsen. Eigenaar Jos van den Berg is reuze enthousiast over de e-bikes van Dutch ID: hét exclusieve merk van Bike Totaal en Profile-winkels. ,,Met een groep ondernemers verzamelden we de wensen van onze klanten, die zijn door vertaald naar het ontwerp”, vertelt Van den Berg. Dat heeft onder andere geresulteerd in de midden motor, de nieuwste trend die zorgt voor betere stabiliteit bij het fietsen. ,,Ook in de afwerking van de fietsen maakt Dutch ID écht het verschil”, vindt Van den Berg. Fietsen met aandacht voor details, die strak in de lak zitten. Het ontwerp is gestileerd, waardoor ze minder wind vangen. Het zijn fietsen met een robuuste uitstraling waar je graag op gezien wilt worden. Het ambachtelijk vakmanschap van Dutch ID schept vertrouwen, want alle e-bikes worden stuk voor stuk met de hand gebouwd. Dat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid, lange levensduur en veel rijplezier. Beslist de moeite waard om eens uit te proberen.


FIT De vraag naar e-bikes is de afgelopen tijd enorm gestegen. Elektrisch fietsen blijkt meer en meer een goed alternatief voor het openbaar vervoer en maakt de afstand naar Utrecht en Amersfoort goed overbrugbaar. Heerlijk om door de frisse buitenlucht naar je werk te fietsen toch? Ook steeds meer werkgevers stimuleren een fiets van de zaak. Fietsen op een e-bike betekent niet dat je geen inspanning hoeft te leveren. Het is dus nog steeds een goede manier om je werknemers fit te houden.


LEENFIETS Jos van den Berg ziet zijn lidmaatschap van Bike Totaal als groot voordeel. ,,Eigenlijk kan ik ieder model fiets leveren. Als ik hem zelf niet voorraad heb, dan staat hij wel bij een van mijn 150 Bike Totaal collega’s.” Bovendien kun je bij Van Velzen rekenen op vakkundig onderhoud. En staat er altijd een leenfiets voor je klaar. Dat geldt ook voor de e-bikes! Zo houdt de fietsspecialist al zijn klanten mobiel. Het spreekt voor zich dat je er naast het hippe Dutch ID ook voor andere merken terecht kunt. Zoals Gazelle, Batavus en Cortina: de topper onder transportfietsen en heel de populair bij de jeugd. Dit merk groeit ook gestaag in e-bikes, want middelbare scholieren kiezen steeds vaker voor elektrisch fietsen.


DEMODAGEN Twee dagen lang, 19 en 20 juni, de mogelijkheid om gratis proef te rijden op een Dutch ID e-bike. Leuk om eens te proberen toch? Zeker bij Bike Totaal Van Velzen! De fietsspecialist in de buurt met hart voor de fiets.