Het streekpakket bevat diverse producten van lokale ondernemers.
Het streekpakket bevat diverse producten van lokale ondernemers. Eigen foto

Steun voor lokale ondernemer

'Gewoon van hier' initiatief Staatsloterij

LEERSUM Het coronavirus heeft op veel branches grote impact. Ook kleinere boeren en plaatselijke ondernemers zien de omzetten sterk teruglopen. Zij kunnen hun lokaal geproduceerde producten op dit moment niet of nauwelijks kwijt. Bovendien hebben zij vaak niet de middelen om op te boksen tegen het communicatiegeweld van de grote (online) spelers. Staatsloterij is daarom gestart met een nieuw initiatief ‘Gewoon van hier’ dat in meerdere plaatsen wordt uitgerold. Door de inkoop en promotie van verschillende lokale producten worden lokale ondernemers gesteund. Zo ook in Leersum. Dit initiatief zal ook worden uitgerold in: Wijk bij Duurstede, Bussum, Wijchen, IJsselstein en Woerden.


Voor de actie ‘Gewoon van hier’ koopt Staatsloterij ‘lokale juweeltje’ van kleinere ondernemers en bundelt deze producten in een uniek samengesteld lokaal pakket. Het pakket bevat verschillende soorten producten en heeft een waarde van ruim 50 euro. Daarnaast worden de lokale ondernemers op verschillende manieren gepromoot; via advertenties, een huis-aan-huis foldercampagne en online via onder andere sociale media. Nieuwe abonnees (uit Leersum en omstreken) van Staatsloterij krijgen het ‘Gewoon van Hier’ pakket cadeau.


STREEKPAKKET Ook Dik en Reinier van Dijk – eigenaren van Slagerij van Dijk – doen mee met de actie. ,,Wij waren meteen heel enthousiast over dit initiatief. Ook wij hebben het net zoals veel kleine ondernemers in Leersum zwaar op dit moment. Wij zitten met onze beroemde worst in het ‘Gewoon van hier’ pakket. Om deze coronatijd door te komen helpt een initiatief als dit een beetje. Bovendien is het een hart onder de riem en onderstreept het belang om in deze tijden vooral lokaal te kopen."

Naast Slagerij van Dijk zijn er meerdere ondernemers uit Leersum met een product van hen te vinden in het streekpakket zoals The Readshop, Het Leersums Kaashuis, Fruitbedrijf C.M. van Arkel, Chocolatier Leersumse Kei, Brood- en Banketbakkerij Imminkhuizen en Kees de Nobel bloemen en planten.

NIEUWE ABONNEES Via de website www.gewoonvanhier.nl/Leersum kunnen mensen die hun kleine lokale ondernemers willen steunen zich registreren om abonnee te worden van de Staatsloterij. Als cadeau ontvangen zij het Gewoon van hier pakket met streekproducten uit hun eigen regio ter waarde van ruim vijftig euro.