Peter-Paul Swijnenburg kijkt er naar uit de gasten te verwennen.
Peter-Paul Swijnenburg kijkt er naar uit de gasten te verwennen. Wilco Willemse

Team van Bentinck blijft altijd positief

Restaurants op toplocaties in Amerongen en Driebergen

AMERONGEN/DRIEBERGEN Wie eerder bij Restaurant Bentinck is geweest, prachtig gesitueerd in de oude stallen van Kasteel Amerongen, weet dat kwaliteit en beleving leidend zijn. Het team van Bentinck heeft het restaurant de afgelopen drie jaar op de kaart gezet en de gastwaarderingen zijn onverminderd hoog. Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg is het type ondernemer dat niet bij de pakken neer zit bij tegenslag, maar altijd de positieve benadering zoekt.


Wilco Willemse

,,De coronocrisis hakt er behoorlijk in, de cijfers zijn natuurlijk dramatisch”, aldus Swijnenburg. ,,Naast het restaurant verzorgen we op Buitenplaats Amerongen en Sparrendaal in Driebergen vooral bruiloften en zakelijke events. Daar lenen beide locaties zich prachtig voor. Mooie ruimtes in fantastische panden. En die branche ligt nu compleet op z’n gat. Het zij zo. Ik geloof er heilig in dat je je neer moet leggen bij omstandigheden waar je zelf niks aan kunt doen, maar juist moet focussen op wat er nog wél kan. En zo was het de laatste maanden een zoektocht naar hoe we toch enerzijds maximaal resultaat konden bewerkstelligen en anderzijds hoe we onze gasten een mooie culinaire beleving kunnen blijven geven.”


POP UP BENTINCK Het team dacht buiten het eigen restaurant en zo ontstond het idee twee nieuwe restaurants te openen. Swijnenburg: ,,De beleving van Bentinck is uniek, hoge kwaliteit en een gastronomische ervaring in een prachtige ambiance. En juist dat laatste is bij Sparrendaal in Driebergen ook dubbel en dwars aanwezig. En dus bieden we het menu van Bentinck nu ook aan in Driebergen, een 5-gangen Pop Up Diner op Buitenplaats Sparrendaal. Desgewenst compleet met een mooi wijnarrangement of non-alcoholische cocktails. Naast heerlijk eten en drinken is het ook een mooie gelegenheid om Sparrendaal eens van binnen te bekijken, dat is zeer de moeite waard.”

Het keukenteam van Bentinck splitst zich letterlijk op en een oud gezicht komt weer meedoen: ,,In Amerongen hadden we net een chefswissel gehad. En de vorige chef Tommy komt de keuken in Sparrendaal nu draaien. Alle voorbereidingen doen we in de keuken in Amerongen, daar hebben we alle nodige voorzieningen. In Driebergen maken we de gerechten op ons gewoonlijk hoge niveau af.”


GATEHOUSE BURGERS Swijnenburg is zich zeer bewust van het feit dat hij met zijn gastronomische insteek bij Bentinck een doelgroep mist: ,,En juist die doelgroep zien we in de zomer in Amerongen. Op de fiets om de omgeving te verkennen of tijdens een bezoek aan het kasteel, een echte toeristische trekpleister. Speciaal voor hun en burgerliefhebbers openen we een geweldige hamburgerzaak in het poortgebouw van het kasteel, Gatehouse Burgers. Natuurlijk nog steeds volgens onze kernwaarden, dus hoge kwaliteit en een maximale gastervaring. Een burger leent zich bij uitstek om mooi aan te kleden met heerlijke verse producten. We laten speciaal voor Gatehouse Burgers brioche buns maken voor die echte hamburgerbeleving.”


AFGESTEMD De samenwerking met Kasteel Amerongen is goed: ,,Samen hebben we een flinke puzzel gemaakt”, vertelt Swijnenburg. ,,Alle bezoekersaantallen, looproutes en openingstijden zijn op elkaar afgestemd. Natuurlijk allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM. Op die manier hoeven onze gasten zich geen zorgen te maken.”


Kijk op www.restaurantbentinck.nl en www.gatehouseburgers.nl voor meer informatie en reserveren.