Afbeelding
Henny Jansen

Keolis breidt dienstregeling eind mei verder uit

HEUVELRUG Keolis breidt de dienstregeling in Almere, Gelderland, Overijssel en de provincie Utrecht verder uit. ,,Wij rijden vanaf deze datum met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is", laat het vervoersbedrijf weten. ,,Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar populaire bestemmingen, zetten wij extra bussen in. Ook staan er extra bussen stand-by. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en Nederland op een veilige manier bereikbaar te houden. De uitgebreide dienstregeling geldt voor de zomerperiode."

,,Wij blijven reizigers adviseren om alleen met het ov te reizen als het echt nodig is, drukke (spits)tijden te vermijden en zoveel mogelijk alleen te reizen."

,,Wat verandert er verder per 1 juni in het OVDe OV-bedrijven hebben samen met de overheid gewerkt aan het OV-protocol. Hierin staan maatregelen voor een veilig gebruik van het openbaar vervoer. Per 1 juni hanteren we in het OV in Nederland de volgende maatregelen om verantwoord reizen mogelijk te maken:Reis alleen als dat echt nodig is.Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht in onze bussen en treinen voor reizigers van 13 jaar of ouder.Houd voldoende afstand in het voertuig en bij het in- en uitstappen.Vermijd drukke (spits)tijden.Volg de instructies in het voertuig.Houd rekening met elkaar." Kijk ook eens op https://www.keolis.nl/coronavirus/aangepaste-dienstregeling/syntus-utrecht


Drugslab in Overberg leidt politie naar ontmanteld drugslab in Kockengen

OVERBERG De politie heeft woensdag 27 mei aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. Kennelijk is in het verleden in de schuur een laboratorium voor de productie van amfetaminepasta geweest. De 75-jarige bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde, is aangehouden. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de locatie op het spoor tijdens het lopend onderzoek naar de productie van amfetamine in een lab in een pand in Overberg.

Op 18 maart ontdekte de politie daar een groot lab nadat de 51-jarige eigenaar van het woning was aangehouden met een auto vol spullen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De auto bleek achteraf ook gestolen te zijn. In Overberg werden 2000 kilo grondstof voor de productie van amfetamine en 1,5 miljoen xtc-pillen ter waarde van 4 tot 6 miljoen euro aangetroffen. De woning is inmiddels door de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor een jaar op slot gezet.


In Kockengen trof de politie vooral gasflessen, vaten en tankcontainers aan met chemisch afval. In totaal bijna 10.000 liter afval dat waarschijnlijk is vrijgekomen bij de productie van ongeveer 1400 kilo amfetaminepasta.