Marc Boers (l) draagt de sleutels over aan Thom van Dijk, de nieuwe Expert-eigenaar.
Marc Boers (l) draagt de sleutels over aan Thom van Dijk, de nieuwe Expert-eigenaar. Edith Hazelzet

Expert Leersum is overgenomen

22 mei 2019 om 12:00

Thom van Dijk nieuwe eigenaar

LEERSUM De Expertwinkel in Leersum is overgenomen, maar blijft in vertrouwde handen. Leersumer Thom van Dijk, al ruim negen jaar een bekend gezicht binnen de onderneming, nam de zaak afgelopen vrijdag over van Marc Boers.


Edith Hazelzet

Thom van Dijk (29) begon bij Expert Leersum als zaterdaghulp in de bezorging: ,,Daar kwamen steeds meer uren bij. Van bezorging en installatie schoof ik door naar de verkoop binnen. Het is fijn dat ik voortdurend kansen kreeg om mezelf te ontwikkelen. Van zaterdaghulp tot ondernemer, binnen het Expert-netwerk, maar wel met vrijheid van beslissen en handelen." Hij verheugt zich op de eindverantwoordelijkheid: ,,De overname kwam op mijn pad, en het is een bijzonder gevoel om nu zelf te bepalen wat er in de winkel staat, en hoe we de klant bedienen met het team."

HART VOOR DE ZAAK Boers verlaat het bedrijf na 27 jaar: ,,Ik zal vooral de gedreven medewerkers missen; we hebben een enorm leuk team, en iedereen heeft echt hart voor de zaak. Maar verder is het tijd voor verandering. Dat is goed voor mezelf en voor de onderneming. Ik heb steeds mijn best gedaan om nieuwe ontwikkelingen zoals internet, te omarmen. Dat is ook waarmee ik verder ga: het adviseren op strategisch niveau van ondernemers in de retail, wat betreft digitale transformaties." Boers lijkt tevreden terug op de overname: ,,Thom was al uitstekend in staat om de winkel zelf te draaien. De afgelopen maanden hebben we samen naar dit moment toegewerkt om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen." Bij Expert Leersum werken acht fulltimers. Thom van Dijk is Marc Boers dankbaar: ,,Hij heeft me alle vrijheid gegeven en dat heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Zijn stijl van leidinggeven is zeker een inspiratiebron voor me."

BLIJE KLANTEN Expert werd meermaals verkozen tot beste winkel in de categorie elektronica. Expert Leersum zelfs een aantal keren tot beste zaak van Nederland. Van Dijk verklaart dat zo: ,,Wij bieden een serviceniveau dat men vaak niet meer verwacht. Bij een defect aan een apparaat krijgt de klant van ons een nieuwe mee, zolang de reparatie duurt. En verder hebben we steeds ons best gedaan om aan te sluiten bij de nieuwe mogelijkheden die internet biedt. Onze digitale prijskaarten zijn realtime gekoppeld aan de prijzen op expert.nl." Op een sticker op de winkelruit staat te lezen: 'Wij zijn altijd geopend, zelfs als we gesloten zijn'. Van Dijk: ,,Dat verwijst naar de landelijke webshop, een hele grote speler in de markt. Maar ook al bestellen klanten online, toch zoeken we nog altijd even contact. Dan blijkt bijvoorbeeld dat een bestelde wasmachine op zolder komt, waarop wij een waterstop aanbevelen. We combineren het gemak van het systeem met persoonlijk advies. Ook na de aanschaf sturen we altijd nog even een mailtje om te checken of de klant tevreden is. Dit alles wordt gewaardeerd." Thom van Dijks ambitie is duidelijk: ,,We willen als Expert Leersum onze regiofunctie behouden, met het vertrouwde hoge serviceniveau. Blije klanten die bij ons terugkomen, daar gaan we voor."