Afbeelding
www.pixabay.com

Reanimatie kost meer geld

22 mei 2019 om 10:07

HEUVELRUG De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft extra geld nodig, onder andere voor de inzet van brandweerlieden bij reanimaties. Het college is dinsdag akkoord gegaan met een extra uitgave van 57 duizend euro. Maar volgens burgemeester Frits Naafs had de VRU dat best uit eigen zak kunnen betalen.

Het overkoepelende samenwerkingsverband van brandweerkorpsen, gemeenten en de 112-meldkamer heeft de afgelopen tijd de opbrengst van een aantal financiƫle meevallers opzij gezet. In dat reservepotje zit inmiddels een slordige 1,6 miljoen euro. ,,Dat is best een groot bedrag", aldus de burgemeester.

Naafs vindt daarom dat de VRU de extra kosten voor de reanimatie-inzet uit de eigen reserves had moeten betalen. Hij gaat die zienswijze bij het VRU-bestuur inbrengen. Volgens het Heuvelrugcollege moeten nieuwe tegenvallers de komende jaren niet automatisch op de deelnemende gemeenten verhaald worden.

De tegenvaller rond de reanimaties komt bovenop de algemene kostenstijging voor deelname aan de veiligheidsregio. Eerder werd al duidelijk dat de Heuvelrugse bijdrage aan de basistaken van de VRU in 2019 bijna 4,5 ton hoger uitpakt dan verwacht. In totaal moet wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) dit jaar ruim drie miljoen euro aan de VRU overmaken.