Openbaar vervoer ook kind van de rekening

15 april 2019 om 17:39

p 1

Behalve het fietsbeleid wordt ook het openbaar vervoer kind van de rekening. Zo blijven subsidies voor verduurzaming van het OV achterwege en wil de gemeente niet mee betalen aan de verbetering van bushaltes. Verder zit de plaatsing van spiegels om aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen er niet meer in. In totaal lopen de verkeersbezuinigingen op tot ruim 2,2 miljoen euro in 2023, terwijl jaarlijks ook tonnen aan exploitatielasten wordt bespaard.

College wil op
straat praten
met inwoners

p 1

Die activiteiten gaan nu van start en duren tot en met 9 mei. Inwoners kunnen een enquĂȘte invullen, meedoen aan een online forum en van zich laten horen op een bijeenkomst in het Doornse cultuurhuis. Daarnaast willen burgemeester en wethouders zich op straat laten zien. Op de verschillende weekmarkten zullen ze inwoners naar hun mening over de voorgestelde bezuinigingen vragen.

GEEN VERTROUWEN Inhoudelijke kritiek op de bezuinigingsvoorstellen kwam donderdag vooral van de kant van BVHlokaal. Fractieleider Sybe Streekstra zei weinig vertrouwen te hebben in de huidige plannen. ,,Dit zijn niet de maatregelen, die de klus kunnen klaren", aldus Streekstra. Niet voor het eerst vroeg hij zich hardop af ,,of het college wel de nodige kwaliteit bezit."

BIBLIOTHEKEN Ook CDA-fractievoorzitter Peter Kranenburg nam voorzichtig stelling, hetgeen hem door coalitiegenoot Open niet in dank werd afgenomen. Kranenburg noemde belastingverhogingen een te gemakkelijke oplossing. Hij vindt verder dat de politiek geen beslissing mag nemen over het sluiten van bibliotheken, zolang het plan van de gemeente om ook in de eigen organisatie te snijden nog niet klaar is.

Politie zoekt getuigen mishandeling

DOORN De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging in Doorn. Daarbij is het slachtoffer gewond geraakt.

De mishandeling gebeurde op donderdag 21 maart tussen 15.30 en 16.00 uur op de Driebergsestraatweg in Doorn, ter hoogte van woonzorgcentrum Beatrix. Het minderjarige slachtoffer is hierbij gewond geraakt. Mensen die getuige zijn geweest wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.