Heuvelrug

16 april 2019 om 15:12

Soosjaal: activiteitenavond voor jongeren met autisme

Er is weer een nieuwe Soosjaal ontmoetingsavond op maandag 6 mei. Het is een bijeenkomst voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar met autisme, hun ouders en belangstellenden. Ontspanning, ontmoeting en gezelligheid staan centraal. Jongerenwerker Reyer is voor het laatst bij ons. Als afscheidscadeau zal hij een graffitiworkshop geven. Aangeraden wordt om oude kleren aan te trekken.

Wie niet (gelijk) mee wil doen met de activiteit, krijgt alle ruimte om iets anders te doen. Zoals bijvoorbeeld: knutselen, tafelvoetbal, een spelletje doen of kijken naar de activiteit.

De ouders kunnen elkaar deze avond ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en zijn natuurlijk vrij om mee te doen met activiteiten.

Inloop vanaf 19.00 uur, om 19.10 uur zullen we beginnen met de activiteit en de bijeenkomst wordt om 21.00 uur afgesloten. Soosjaal vindt altijd plaats in jongerenruimte Djoi, op de Engweg 24E in Driebergen.

Sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen

Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug zal in 2019 sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen van 8 tot 12 jaar gaan aanbieden. Bij voldoende aanmeldingen willen ze de sociale vaardigheidstraining op regelmatige basis in de Utrechtse Heuvelrug gaan geven. Het doel van de training is het vergroten van assertieve en sociale vaardigheden, het beter contact hebben met leeftijdsgenoten, het vergroten van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Deelname is gratis.

Voor meer informatie of aanmelden: Sharon Breeschooten, 06 229 998 36 / sharon.breeschooten@samenopdeheuvelrug.nl of de Dorpsteams algemeen op 0343 565 800/ info@samenopdeheuvelrug.nl.

Inlopen Grip op Geldzaken

Wie vragen heeft over financiën of hulp nodig heeft bij de administratie kan wekelijks inlopen bij Grip op Geldzaken voor gratis en vrijblijvend advies. Mensen kunnen zonder afspraak met verschillende mensen praten. De vrijwilligers helpen met tips, brieven, geld besparen en overzicht creëren.

De inlopen Grip op Geldzaken zijn er voor iedereen. Ook voor wie een betaalde baan heeft. De ervaring leert dat mensen vaak te lang blijven rondlopen met financiële vragen of problemen. Wie wil kan bij de inlopen terecht voor budgetadvies, hulp bij moeilijke brieven met een financieel karakter, het invullen van formulieren en diverse vragen over financiën, schulden en afbetalingen.

De inlopen zijn in:

Amerongen, Bibliotheek Allemanswaard, iedere dinsdag van 14.00-16.00 uur,

Doorn, Cantina van het Cultuurhuis, iedere donderdag van 10.00-11.30 uur,

Driebergen, Bibliotheek Buzziburglaan, iedere dinsdag van 10.00-11.30 uur.

Vrijwilligersvacaturebank

Scouting Ridder Fulco Maarn-Maarsbergen zoekt vrijwilligers. Men is op zoek naar een leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen die, samen met de rest van het team en de teamleider, zorgt voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren. Ook is men op zoek naar vrijwilligers voor ondersteunende functies zoals bijvoorbeeld: terreinbeheer, trainer, coach, chauffeur, schoonmaker, klusser en dergelijke. Voor meer informatie: kijk op www.samenopdeheuvelrug.nl/vrijwilligers. Hier staan nog meer interessante vacatures.

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn belangrijk. In de gemeente Heuvelrug zorgen bijna vierduizend inwoners intensief voor iemand anders. Mantelzorgers met vragen over ondersteuning, die zich overbelast voelen of zich zorgen maken over de toekomst zijn welkom bij het Sociaal Dorpsteam. Een consulent van het Sociaal Dorpsteam gaat in gesprek over wat te doen voor meer balans in het leven. Op www.samenopdeheuvelrug.nl/mantelzorgers is meer informatie te vinden.

Amerongen

Allevrouwenwaard

Ook wel eens behoefte om ergens buiten de deur te genieten van een lekker kopje koffie of thee? Even gezellig kletsen, op adem komen en het gevoel krijgen dat je gezien wordt en er aandacht voor jou is? Kom dan naar Allevrouwenwaard op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Locatie: oude sportkantine, Burgemeester Martenslaan, Amerongen.

Doorn

Meidenmiddag Fort Doorn

Iedere week is Fort Doorn, Wijngaardsesteeg 1A, op donderdag dé plek speciaal voor meiden. Het jongerenwerk zorgt voor een gezellige middag waar meiden van verschillende leeftijden welkom zijn om te knutselen, te kletsen, spelletjes te doen of andere activiteiten. De meidenmiddag is op donderdag van 15.30-17.30 uur. Meer informatie via jongerenwerker Jelle Rijssemus, 06 201 145 68 of stuur een mail naar jelle.rijssemus@samenopdeheuvelrug.nl.

Driebergen

Energiespreekuur

Elke vrijdag houden de energie-ambassadeurs van 19.00-20.00 uur een energiespreekuur in de bibliotheek van Driebergen.

Leersum

Jongerenruimte The Lounge

In de jongerenruimte The Lounge kunnen jongeren tijdens de openingstijden altijd langskomen voor een lekker kopje koffie of thee en gezelligheid. In de ruimte zijn veel dingen te doen: poolen, tafeltennissen, tafelvoetballen of darten. Of TV kijken of spelletjes doen op de Playstation.

The Lounge is te vinden bij De Binder in Leersum, Hoflaan 29. Informatie: jongerenwerker Marianne Leenders: 06 512 769 12 of met de andere jongerenwerker Joep van Dam: 06 230 005 96. Tevens bereikbaar via marianne.leenders@samenopdeheuvelrug.nl of: j.van.dam@samenopdeheuvelrug.nl. De openingstijden staan op www.jongerenwerkheuvelrug.nl.

Maarn

Spreekuur

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur in Dorpshuis De Twee Marken, voor vragen over welzijn, hulp, (mantel-)zorg, gezinsvragen.