Emilie Mandersloot heeft een groot hart voor katten.
Emilie Mandersloot heeft een groot hart voor katten. Stichting Beertje

Benefietconcert 'Thuis' voor Stichting Beertje

17 april 2019 om 07:39

Portugese avond in Maarnse Theresiakerk

MAARN Met een benefietconcert op vrijdag 26 april in de Theresiakerk zoekt Stichting Beertje naar financiële middelen om niet plaatsbare, zieke (asiel)katten in hun laatste levensfase een goed thuis te bieden. ,,'Thuis' is ook het thema van dit concert in Portugese sfeer. Gouden Notenkraker 2018 winnares Magda Mendes zingt en wordt begeleid door diverse, professionele muzikanten waaronder bestuursleden van onze stichting", vertelt Emilie Mandersloot. Het concert 'Bem-vindo a casa' (welkom thuis) begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Een donatie ter plaatse voor Stichting Beertje wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

Monique José Timmermans

Stichting Beertje heeft in de afgelopen twee jaar haar bestaansrecht meer dan bewezen. ,,We hebben een wachtlijst voor de opvang in Maarn en daarnaast geven we inmiddels heel veel advies. Baasjes die geconfronteerd worden met een ziekte bij hun kat - bijvoorbeeld suikerziekte - kunnen we heel goed verder helpen, zodat zij de verzorging zelf kunnen blijven doen en hun huisdier fijn om zich heen kunnen houden. Dat is natuurlijk altijd het meest wenselijk. Soms helpt even je hart kunnen luchten en praten al veel. Een enkele keer is een zieke kat niet te combineren met het gezin of werk", aldus Mandersloot.

VERZORGING De verzorging van de circa tien opvangkatten in huis vraagt de nodige inzet van Mandersloot en haar echtgenoot.

,,Dat doen we met veel plezier samen met een aantal vrijwilligers. Wie belangstelling heeft om de stichting als vrijwilliger te steunen kan contact met ons opnemen." Op de achtergrond en indien nodig is er altijd contact met de vaste dierenarts in Doorn.

DIALOOG Mandersloot gelooft enorm in samenwerking, betrokkenheid en dialoog. Door samen te kijken wat iedereen kan bijdragen en leuk vindt om te doen, kom je tot een sterk geheel. Voor nu zijn dat de bestuursleden met een muzikale achtergrond die dit concert mogelijk maken.

,,Dat mes snijdt dus aan twee kanten. De stichting krijgt aandacht en publiek kan genieten van een prachtig concert. We geven informatie over de stichting en hopen op donaties voor de verzorging van de katten."

VOLDOENING Het geeft Mandersloot voldoening om de laatste fase van het kattenleven zo mooi mogelijk te maken. Uitbreiden van de opvang naar meer katten zit er in het Thuis in Maarn niet in.

,,Dat zou te vol worden. Ze hebben nu allemaal een eigen plekje en als we thuis zijn kunnen ze los lopen. De tuin is afgezet, zodat ze niet naar buurtuinen kunnen. Wel houden we onze ogen altijd open voor een vergelijkbaar Thuis op andere locaties, bijvoorbeeld bij gastgezinnen, zodat we een plek kunnen bieden aan meer katten in hun laatste levensfase."

Kijk ook eens op www.stichtingbeertje.com.