Afbeelding
Koen van Weel / ANP

Burgemeester Naafs bevestigt gevelbordje

13 februari 2019 om 11:39

p 1

,,Wij zijn de werkgevers erg dankbaar voor hun flexibiliteit en medewerking daarin.'' Vanuit de VRU krijgen werkgevers een attentie als blijk van waardering voor de medewerking aan de veiligheid en om de rol als werkgever van brandweervrijwilliger(s) zichtbaar te maken. De attentie betreft een gevelbord dat zij kunnen ophangen bij hun bedrijf. Burgemeester Frits Naafs heeft maandag het gevelbordje in Doorn in het cultuurhuis/gemeentehuis Utrechtse Heuvelrug bevestigd. De gemeente heeft twee medewerkers die tevens brandweervrijwilliger zijn. De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Afsluiting N227 niet te voorkomen

Om vaart te maken, wordt de aanbesteding van de werkzaamheden alvast gestart. Vanzelfsprekend vindt de gunning van het project pas plaats, nadat de gemeenteraad akkoord is gegaan. Volgens wethouder Boonzaaijer kan de Heuvelrugpolitiek de kosten nog drukken, bijvoorbeeld door de geplande oversteekplaats met verkeerslichten ter hoogte van basisschool Kameleon voorlopig niet uit te voeren.

Een andere mogelijkheid om te elfder ure op de renovatie te bezuinigen, is het schrappen van de nieuwe uitbuiging bij de bebouwde komgrens. Die is bedoeld om de snelheid van het verkeer af te remmen.

Maar aangezien buurtbewoners, school en ouders al jarenlang bij de politiek aandringen op snelheidsverlaging en een veilige oversteek, is het de vraag of de politieke partijen een paar weken voor de provinciale verkiezingen juist die maatregelen willen schrappen.

Man hoort 5 jaar celstraf eisen

,,Gelet op de aanrijding moet hij hebben geweten dat er schade was. Hij had uit moeten stappen om de schade te regelen, maar in plaats daarvan ging hij er vandoor.''

,,Nadat verdachte ook die plaats ongeval heeft verlaten, komt hij bepaald niet bij zinnen, maar hij blijft levensgevaarlijk rijgedrag vertonen", ging de officier ter zitting verder. ,,Hij overreed vervolgens de vrouw uit de Berghemseweg. Dit vond allemaal plaats terwijl de verdachte niet eens achter het stuur had mogen zitten. Niet alleen omdat hij de bewuste avond en nacht te veel alcohol had gedronken, maar ook omdat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Later die nacht veroorzaakte hij bijna nog een aanrijding op Looveltlaan in Oss. Een man stond vuurwerk af te steken en kon net op tijd wegspringen voor de bestelbus.'' Uit onderzoek blijkt dat hij te hard heeft gereden door de Berghemseweg, rond de 60 kilometer per uur, waar 30 is toegestaan.

Lees het volledige bericht op de website van deze krant.