16 februari 2019

13 februari 2019 om 10:41

Amerongen

[Banenmarkt op Kasteel Amerongen
[13:00 Drostestraat 20
In de Oranjerie op het terrein van Kasteel Amerongen wordt van 13.00 tot 16.00 uur een eigen banenmarkt gehouden om nieuwe vrijwilligers te werven.

Kasteel Amerongen noteerde vorig jaar heel veel bezoekers. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers in teams druk bezig. Belangstellenden kunnen een gesprek hebben met de coördinator van de verschillende groepen. De markt is gratis toegankelijk.

Doorn

[Bijzonder concert door Basilius College
[20:15 Kerkplein 1
Het Basilius College, een kamerkoor bestaande uit beroepsmusici, zingt op zaterdag 16 december over licht en hoop. Ze doen dat onder meer met de polyfonie van Lassus en Palestrina op teksten uit onder andere het boek Job, de verrassende klanken van Poulenc in de kleine seculiere cantate 'Un soir de neige', middeleeuwse gezangen van onder meer Hildegard von Bingen, het monumentale motet van Brahms 'Warum ist das Licht gegeben' en het recente werk 'Stars' van de Letse componist Eriks Ešenvalds.
Kaarten kosten 15 euro, kinderen tot en met 12 mogen gratis naar binnen. Meer info: www.basiliuscollege.nl

17 februari 2019

Cothen

[Ode aan de fluit: solo-optreden fluitist
[13:00 Brink 9
In de protestantse kerk op de Brink vindt op zondag 17 februari een bijzonder optreden plaats: een solo-optreden van de fluitist Wouter van Breugel. Deze speler is een bekende musicus die niet alleen op de speelpodia te vinden is en een uitvoerige lespraktijk heeft, maar daarnaast bijvoorbeeld ook jurylid is van het Nationaal Fluitconcours.

Het optreden begint om 13.00 uur en vanaf 12.30 uur is de kerk geopend. De entree bedraagt 10 euro. Meer info: www.concertincothen.nl

Driebergen

[Old Iezer Jazzband bij Champ 'Aubert
[14:30 Boterbloem 1 1
De Old Iezer Jazzband speelt op zondag 17 februari bij Jazzclub Champ 'Aubert aan de Boterbloem in Driebergen. Het optreden begint om 14.30 uur en duurt tot 17.30 uur. De zaal is open om 14.00 uur en het concert begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon en zijn alleen aan de zaal verkrijgbaar. Meer info: www.champaubert.nl

18 februari 2019

Maarn

[Workshop over collagetechnieken
[10:00 Trompplein 5
De Zoute Inval staat maandag 18 februari in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in het teken van collagetechnieken. Tijdens deze workshop, onder leiding van Gerry Medema, Annemarie Boverhuis en Clarie Rijksen, worden doosjes beplakt met papier en/of textiel. Kom langs en leer het een en ander bij. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

19 februari 2019

Doorn

[EvenementenXpress naar Beelden aan Zee
[9:30 Berkenweg 33
De EvenementenXpress gaat naar de tentoonstelling 'Zadkine aan Zee' in Scheveningen. De tentoonstelling laat zien wie Zadkine was en wat hij nog meer heeft gemaakt. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Meer info: Janine van Dijk, 06-13269555

Driebergen-Rijsenburg

[Café de Kletskousjes
[9:30 Sperwerkamp 38
Peuters en kleuters die van gezelligheid houden opgelet: Café de Kletskousjes opent iedere dinsdag vam 09.30 tot 11.00 haar deuren. Kinderen verzamelen zich dan in Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. De ochtenden beginnen met samen spelen en bijkletsen, daarna komt de Kletskous op bezoek en worden er liedjes gezongen en gedanst. Als afsluiter is er een lekker, gezond drankje en fruit voor iedereen.
De kosten zijn 2,50 euro. Aanmelden is niet nodig en proefdraaien is gratis. Meer info: www.buurthuisdebrug.com/cafe-de-kletskousjes/

20 februari 2019

Doorn

[Kennismakingsles Mind-Walk in Doorn
[9:30 Leersumsestraatweg
Mindful wandelen in de natuur is ontspannen en genieten. Bij Mind-Walk worden ontspanningsoefeningen en mindfulness geïntegreerd in een boswandeling. Op woensdag 20 februari is er een kennismakingsles Mind-Walk. Onder begeleiding van Ans Roest van Mind Me coaching, gaan deelnemers circa 1,5 uur mindful wandelen.

De kennismakingsles is gratis, maar wel graag aanmelden. Er is plaats voor maximaal acht personen. Voor meer informatie of aanmelden kunnen belangstellenden een mail sturen naar: welkom@mindmecoaching.nl.

Driebergen

[Ïko-lezing 'Texel, het Gouwe boltje'
[10:00 Parklaan 7
In de Parklaankerk in Driebergen zal Erwin van Laar tijdens de Ïko-lezing vertellen over 'Texel, het Gouwe boltje'. Texel werd vroeger, toen het nog een zandplaat was, het gouden bultje genoemd. Het grootste Waddeneiland is nu overwegend groen met hier en daar een gouden randje van de stranden.

Erwin van Laar laat als natuurfotograaf de wisselende natuurgebieden, zoals de Slufter en de Waddenkant zien en daarnaast de vogels en de manier waarop zij hun jongen grootbrengen.

Doorn

[Lezing 'De das in onze eigen natuur'
[10:00 Kerkplein 4 4
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn kunnen bezoekers meer te weten komen over de das in eigen omgeving. Chris Achterberg en Ronald Stiefelhagen van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum geven hierover een boeiende lezing. De presentatie wordt aangevuld met film- en fotomateriaal en enkele attributen. De toegang is gratis.

Leersum

[20 februari samen eten bij Ons Eetcafé
[18:00 Lomboklaan 9
Ons Eetcafé verzorgt woensdag 20 februari een gezamenlijke maaltijd in de Johanneskerk, Lomboklaan 9 in Leersum. De maaltijd is bedoeld voor inwoners uit Leersum en Amerongen en kost 5,- euro per persoon, inclusief drankje, koffie/thee. De maaltijd begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur.
Reserveren kan van 11 tot en met 15 februari via telefoonnummer: 06-46351528 of e-mailadres: eetcafeleersum@gmail.com. Er kan (voor wie slecht ter been is) voor vervoer gezorgd worden.

Doorn

[Filmhuis Doorn
[20:00 Kerkplein 4 4
Filmhuis Doorn vertoont op woensdag 20 februari The Salesman (Forushande), een Iraanse film van Asghar Farhadi. Wegens gevaarlijke werkzaamheden aan een nabijgelegen gebouw worden Emad en Rana gedwongen hun appartement te verlaten. Ze verhuizen naar een nieuw appartement in het centrum van Teheran. Door een incident dat verband houdt met de vorige huurder zal het leven van het jonge paar echter drastisch veranderen. De entree bedraagt 6 euro per persoon. De film begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

21 februari 2019

[Film The Salt of the Earth in de Rijnkapel
[20:00 Imminkstraat 1A
In de Rijnkapel draait op donderdag 21 februari The Salt of the Earth. Deze film is een ode aan het werk en leven van de vermaarde fotograaf Sebastião Salgado. In werkelijk schitterende en aangrijpende zwart-witbeelden vertelt Sebastião zijn verhaal.

De afgelopen veertig jaar heeft de Braziliaanse fotograaf door de continenten getrokken, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Hij fotografeerde vergeten gebieden en mensen, en ook een aantal grootse gebeurtenissen van onze tijd; internationale conflicten, hongersnood en exodus. Uit zijn werk spreekt een grote betrokkenheid. De toegang bedraagt 6 euro.

Doorn

[Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
[20:00 Kerkplein 1
De Kunstkring Doorn en omstreken organiseert op donderdag 21 februari de lezing 'Utrecht, Caravaggio en Europa'. Tot en met 24 maart zijn werken van Europese navolgers van Caravaggio (1571-1610) te zien in het Centraal Museum te Utrecht. Drie jonge Utrechtse kunstenaars, Gerard van Honthorst, Dirck van Baburen en Hendrick ter Brugghen, die in de vroege 17e eeuw naar Rome reisden, spelen de hoofdrol.
De tentoonstelling laat zien hoe zij Caravaggio's invloed verwerkten en doorgaven aan thuisblijvers. Matthijs Meinderts MA zal het werk van Caravaggio en zijn bewonderaars toelichten. De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn en begint om 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar hebben gratis toegang. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs 7,50 euro.

22 februari 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Repair Café bij de Inloop Driebergen
[13:00 Oranjelaan 73
Repair Café Driebergen is elke laatste vrijdag van de maand te vinden op de Oranjelaan 73, in de Delerij, van 13.00 tot 15.30 uur. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, meubels, computers… alles wat het niet meer doet, is welkom. EDe vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad. Repair Café Driebergen wil repareren promoten als alternatief voor weggooien.

23 februari 2019

[Activiteiten in de voorjaarsvakantie
[12:00 Drostestraat 20
Er is voor kinderen van alles te doen tijdens de voorjaarsvakantie op Kasteel Amerongen. Ga mee met een spannende zaklampentocht, of neem je familie mee en bezoek Kasteel Amerongen tijdens een speciale kinderrondleiding.
De kinderrondleidingen zijn op zaterdag 23 februari en zaterdag 2 maart om 11.00 uur. De zaklampentochten zijn op dinsdag 26 en woensdag 27 februari. De groepen starten om 17.45 uur en 19.00. De groepen zijn verdeeld in 'Kind 4 t/m 7 jaar' en 'Kind 8 t/m 10 jaar'. Kinderen moeten hun eigen zaklamp meenemen. Het tarief is 6,00 euro per persoon. Let op: toegang is alleen mogelijk met online tickets.

Doorn

[Een tijdloze avond
[20:15 Kerkplein 4 4
Carel Kraayenhof, bekend van de traan van Maxima, en Juan Pablo Dobal verzorgen woensdag 23 februari een bijzondere reis door de tijd met een theaterconcert in Cultuurhuis Doorn. Carel en Juan Pablo spelen met de tijd en nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen.
De muziek vindt zijn oorsprong in Argentijnse, Afrikaanse en Europese harmonieën en ritmes. Hun composities reflecteren de dwaze tijd waarin we leven, waarbij we nauwelijks tijd voor elkaar en onszelf lijken te hebben en waarin ook het klimaat en het weer snel veranderen. Kaarten à 15,00 euro inclusief consumptie zijn online te bestellen via www.bibliotheekzout.nl/theater.

25 februari 2019

Driebergen

[Lezing 'Het tapijt van Bayeux'
[10:00 Buzzigburglaan 1
Frans Loos geeft maandag 25 februari in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een lezing over het koningsdrama uit de elfde eeuw: Het tapijt van Bayeux. Het tapijt van Bayeux is een schitterend borduurwerk van 70 m lang en 50 cm breed. In 58 scenes wordt het verhaal verteld van de verovering van Engeland in 1066.

26 februari 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Café de Kletskousjes
[9:30 Sperwerkamp 38
Peuters en kleuters die van gezelligheid houden opgelet: Café de Kletskousjes opent iedere dinsdag de deuren. Ben jij tussen de 0 en de 4 jaar oud? Kom dan ook kletsen, zingen en spelen in het kleinste café van Driebergen. Elke dinsdag verzamelen de kinderen in Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. De ochtenden starten met samen spelen en bijkletsen. Daarna komt de Kletskous op bezoek en worden er liedjes gezongen en gedanst. Als afsluiter is er een lekker, gezond drankje en fruit voor iedereen. Kirsten Hoekman draait het café alweer 3 jaar. Ze vertelt: 'De ochtenden zijn altijd een feestje. De kinderen kijken ernaar uit en iedereen is welkom!' Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook eens buurten! De kosten zijn E 2,50. Aanmelden is niet nodig en proefdraaien is gratis. Op de dinsdagochtend kun je inlopen vanaf 9.30 uur. Elke dinsdag van 9.30u tot 11.00u. Toegang 2,50,- Aanmelden is niet nodig. Buurthuis de Brug, Sperwerkamp 38 Driebergen www.buurthuisdebrug.com/cafe-de-kletskousjes/

27 februari 2019

Doorn

[Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
[10:00 Kerkplein 4 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

28 februari 2019

Leersum

[Lezing 'Wat is wijn'
[10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval van donderdag 28 februari in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum neemt Vic Bal, registervinoloog, liquorist en bierambassadeur, u mee op ontdekkingsreis naar druivenrassen, smaakprofielen en wijnkenmerken. Laat u meevoeren naar verschillende wijnakkers en geniet van de bijzondere smaken die boven komen met extra kennis van de diverse wijnsoorten. Vic geeft u handvatten om meer te proeven! De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig en koffie en thee (EUR 1,-) staan klaar. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in De Binder aan de Hoflaan 31 in Leersum.

Leersum

[PCOB
[14:30 Lomboklaan 9
Op donderdag 28 februari a.s. hebben we weer onze ontmoetingsmiddag in de zaal van de Johanneskerk aan de Lomboklaan te Leersum. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur Deze middag zal de heer Zondag uit Baarn ons met beelden meenemen naar Italië om ons te laten genieten van de prachtige natuur en cultuur van dat land. Gasten zijn als vanouds van harte welkom.

2 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Projectleden Carmina Burana Scherzando
[15:00 Damhertlaan 87
Scherzando viert haar 25-jarig bestaan Het koor Scherzando in Driebergen viert in 2019 haar 5e lustrum. Scherzando heeft, om zichzelf en haar publiek te trakteren, het ensemble 'Wishful Singing' uitgenodigd om samen een concert te geven. Het feestelijke concert is op zondagmiddag 7 april in De Grote Kerk. Samen met projectzangers van de Heuvelrug brengt Scherzando op 24 november 2019 de Carmina Burana van Carl Orff. De Carmina Burana is een muziekstuk met een enorme energie en expressie, een feest om te zingen. Heb je zangervaring en denk je hé wat leuk, daar wil ik wel aan mee doen, laat het weten: secretaris@scherzandokoor.nl. Als je de Carmina Burana eerder hebt gezongen kun je instromen in september 2019. Anders start je, net als het koor zelf, in april 2019 met de repetities. Wil je eerst kennismaken met Scherzando dan ben je van harte welkom om een repetitie bij te wonen op maandag 25 februari in De Bron. Alle informatie vind je op:www.scherzandokoor.nl

4 maart 2019

Maarn

[Koffieochtend met brei-inloop
[10:00 Trompplein 5
Maandag 4 maart van 10:00 tot 12:00 uur kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Vlak voor de zomer veilen we de dekens. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is gevestigd in dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

Driebergen

[Koffie en spelletjes
[10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

5 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Café de Kletskousjes
[9:30 Sperwerkamp 38
Peuters en kleuters die van gezelligheid houden opgelet: Café de Kletskousjes opent iedere dinsdag de deuren. Ben jij tussen de 0 en de 4 jaar oud? Kom dan ook kletsen, zingen en spelen in het kleinste café van Driebergen. Elke dinsdag verzamelen de kinderen in Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. De ochtenden starten met samen spelen en bijkletsen. Daarna komt de Kletskous op bezoek en worden er liedjes gezongen en gedanst. Als afsluiter is er een lekker, gezond drankje en fruit voor iedereen. Kirsten Hoekman draait het café alweer 3 jaar. Ze vertelt: 'De ochtenden zijn altijd een feestje. De kinderen kijken ernaar uit en iedereen is welkom!' Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook eens buurten! De kosten zijn E 2,50. Aanmelden is niet nodig en proefdraaien is gratis. Op de dinsdagochtend kun je inlopen vanaf 9.30 uur. Elke dinsdag van 9.30u tot 11.00u. Toegang 2,50,- Aanmelden is niet nodig. Buurthuis de Brug, Sperwerkamp 38 Driebergen www.buurthuisdebrug.com/cafe-de-kletskousjes/

Langbroek

[Toegankelijkheid is een zaak voor iedereen
[19:45 Kerkeland 55
NPV JAARVERGADERING & LEZING DINSDAG 5 MAART 2019 in LANGBROEK Fysiek, sociaal of digitaal kan iemand een beperking hebben of krijgen. Door een ongeval, vanaf de geboorte, na een ziekte of bij het ouder worden. We kennen hier allemaal wel een voorbeeld van in onze eigen omgeving. Wat betekent dit voor de betrokkene en voor zijn/haar omgeving? Houden we daar wel voldoende rekening mee? In onze maatschappij en ook in onze eigen directe omgeving houden we daar vaak (te) weinig rekening mee. Deze avond zal Joyce van der Klauw ons vertellen hoe de gemeente hiermee omgaat bij beleidsvorming. Tevens zullen Gradus Hendrik de Bie en Hans van de Scheur als ervaringsdeskundigen vertellen hoe zij hier in het dagelijks leven mee omgaan en hoe hun omgeving hen kan helpen bij de toegankelijk in dagelijkse praktijk. Wat zijn hierbij de do's en don'ts voor de omgeving? Spreekt dit onderwerp u aan? Wij ontmoeten u graag! NPV- regio Doorn,Driebergen en Wijk bij Duurstede

6 maart 2019

Doorn

[Start 8-weekse Mindfulness Training
[9:30 Dorpsstraat 26
Wil je zelfbewuster zijn, minder stress ervaren, minder piekeren en meer genieten in het nu? Met mindfulness leer je bewust in het moment te leven. De training vermindert stress, laat je beter focussen en helpt ongezonde denk- en gedragspatronen te doorbreken. Deelnemers ervaren meer plezier na de training en ontwikkelen meer veerkracht. De training is wekelijks (8 x) op woensdagochtend. Meer weten of een kennismakingsgesprek? Bel of mail me. www.spreng.nu en janetvanessen@spreng.nu

Doorn

[Workshop biljarten inclusief oefeningen
[10:00 Kerkplein 4 4
Woensdag 6 maart geeft Hans Guilliamse tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn een informatieve en praktische workshop over biljarten. Hans zal onder andere de afstoot, de trekstoot en eventueel de bandstoot behandelen. Natuurlijk gaan we dit allemaal oefenen. Ook wordt er gekeken naar balbeheersing en het maken van mooie series. Al met al een leerzame ochtend, zeker ook geschikt voor vrouwen. De Zoute Inval, bijeenkomsten speciaal voor volwassenen, staat wekelijks op woensdag van 10:00 tot 12:00 uur geprogrammeerd in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn, te vinden aan het Kerkplein 4 in Doorn. De toegang is gratis.

8 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Workshop Klankontspanning
[19:45 Zonstraat 112
In de workshop Klankontspanning worden o.a. klankschalen gebruikt om een diepe ontspanning teweeg te brengen. De klankontspanning ervaar je liggend, met de ogen gesloten. Kosten: € 20,-. Locatie: Yogaschool Vionté, Zonstraat 112 te Driebergen. Opgave: merel13@hotmail.nl

Driebergen

[Filmcafé: Alice doesn't live here anymore!
[20:00 Buzzigburglaan 1
Vrijdag 8 maart vertoont de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen de klassieke film 'Alice doesn't live here anymore!' Wanneer Alice Hyatt plotseling weduwe wordt, besluit ze met haar zoontje Tommy naar Monterey, Californië te verhuizen. Daar wil ze opnieuw werken aan haar zangcarrière. Alice vindt werk als zangeres in een bar en leert Ben kennen. Ben en Alice beginnen een relatie maar dan ontdekt zij dat hij getrouwd is. Bovendien is hij ook niet vies van huiselijk geweld. Tenslotte verhuist Alice naar Tucson, Arizona, waar ze haar carrière als zangeres opgeeft. Ze gaat aan de slag als serveerster en leert David kennen. Alice vraagt zich af of hij misschien de ware is voor haar. Kosten € 6,- met Bibliotheekpas € 4,-. Inloop vanaf 19.30, de film start om 20.00 uur.

9 maart 2019

Doorn

[3bergenLOOP
[ Hydeparklaan 24
De 3 bergenLOOP biedt met 3 afstanden een uitdaging voor zowel beginnende als ervaren hardlopers. De routes lopen over bospaden en onverharde fietspaden. Inschrijven kan via www.3bergenloop.nl Schrijf snel in, want vol is vol.

Doorn

[Puk en Beukie in the Readshop
[14:00 Thorheimpassage 3
Auteur Irene Westeneng leest op zaterdagmiddag 9 februari vanaf 14:00 voor uit haar prentenboek ' Niet alles is wat het lijkt' . In aanwezigheid van illustrator Hedey Borgsteijn verzorgen zij een gezellige middag in The Readshop in Doorn. Dit grappige verhaal van Puk en Beukie gaat over groeien en sterker worden, dankzij obstakels. Kinderen kunnen geschminkt worden als Puk of Beukie, tekenen, kleuren en natuurlijk lekker luisteren. Www.pukenbeukie.nl Instagram @pukenbeukie

[Harry Sacksioni treedt op in Amerongen
[20:15 Allemanswaard 13
Zaterdag 9 maart vanaf ongeveer 20:15 uur treed de 'Beste Akoestische Gitarist van de Benelux' op in Amerongen. Uiteraard hebben we het over Harry Sacksioni, die in zijn soloprogramma `Smoky Strings` een verrassende keuze maakt uit zijn enorme catalogus. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues, een groot funky gehalte hebben of op een andere manier de snaren van zijn gitaren doen smeulen. Zijn inspiratie om te schrijven lijkt nooit te stoppen en dus maken ook zijn nieuwste composities onderdeel uit van dit programma. Sacksioni's technisch vermogen om 'een hele band uit zijn gitaar te toveren', gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Kaarten a EUR 15,00 inclusief consumptie en exclusief eventuele kortingen zijn online te bestellen via ww.bibliotheekzout.nl/theater.

11 maart 2019

Driebergen

[Koffie en spelletjes
[10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Maarn

[Presentatie over helende krachten
[10:00 Trompplein 5
Maandagochtend 11 maart zal Haukje Feringa tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn haar licht laten schijnen over helende krachten. De presentatie over helende krachten gaat dieper in op zelfheling met kleur, geluid, geur, eten en affirmaties. Haukje zal haar publiek laten ervaren wat zoal mogelijk is. Deze bijzondere ochtend maakt deel uit van de Zoute Inval, bijeenkomsten speciaal voor volwassenen, georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T. De toegang is gratis, koffie en thee (EUR 1,-) staan klaar. Het is niet nodig vooraf in te schrijven, dus kom gewoon langs en ervaar het zelf.

Maarn

[Presentatie 'Aan het sterfbed'
[10:00 Trompplein 5
Maandag 18 maart zal schrijfster Korine van Veldhuijsen tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn komen vertellen over haar boek 'Aan het sterfbed'. Dit prachtige en intieme boek gaat over de dood; naasten vertellen over een overlijden dat hen diep heeft geraakt. Korine, journalist, publicist en Z-O-U-T-schrijfster, tekende de verhalen van naasten op. Verhalen van ouders, grootouders, kinderen, verzorgenden, medewerkers van een hospice of ziekenhuis. Over hun zonen, dochters, vaders, moeders, broers, zussen, gasten en patiënten. Van een plotselinge dood tot een langdurig ziekbed en vanuit diverse culturele achtergronden. Ieder verhaal is troostend en aangrijpend. Deze boekbespreking maakt deel uit van de Zoute Inval, bijeenkomsten speciaal voor volwassenen, georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T. De toegang is gratis, koffie en thee (EUR 1,-) staan klaar. Het is niet nodig vooraf in te schrijven.

13 maart 2019

Doorn

[Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
[10:00 Kerkplein 4 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doorn

[Filmhuis Doorn
[20:00 Kerkplein 4 4
Filmhuis Doorn vertoont de film "C'est la vie". Een franse komedie over een hectisch huwelijksfeest in een Frans kasteel maar dit verloopt niet zonder tegenslagen. De zaal is open om 19.30 uur. Entree € 6 p.p., uitsluitend op de avond van vertoning

14 maart 2019

Leersum

[Lezing 'Eerste boeren in Leersum' door Jos
[10:00 Hoflaan 31
Donderdagochtend 14 maart vanaf 10:00 uur zal Jos Rams tijdens de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, vertellen over de eerste boeren in Leersum. Jos, beheerder van de Tijdlijn van Leersum, vertelt over de expositie die in de Bibliotheek te zien is. De eerste boeren in Leersum dateren van de periode late Neolithicum en hebben sporen nagelaten die nu, voor wie het wil zien, nog zichtbaar zijn. Bijzonder leerzaam en interessant, dus kom langs. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig en koffie en thee (EUR 1,-) staan klaar. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in De Binder aan de Hoflaan 31 in Leersum.

16 maart 2019

Maarn

[Grote Lions boekenmarkt op 16 maart
[10:00 Trompplein 5
De Lionsclub Maarn-Maarsbergen gaat op zaterdag 16 maart 2019 van 10.00 tot 13.30 uur weer een grote partij 2e hands boeken verkopen. De boekenmarkt wordt gehouden in dorpshuis "De Twee Marken", Trompplein 5, 3951CR in Maarn. Voor een aangename prijs zullen weer een groot aantal boeken, waaronder literatuur en thrillers (ook engelstalig), kook-, geschiedenis- en kinderboeken, klaarliggen om verkocht te worden. Zoals altijd is de opbrengst van deze boekenmarkt geheel bestemd voor het goede doel!

18 maart 2019

Driebergen

[Lezing 'Ons gaat het in ieder geval...'
[10:00 Buzzigburglaan 1
Maandag 18 maart om 10:00 uur geeft schrijfster Ingrid Hoogendijk een indrukwekkende lezing tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen over haar recent verschenen boek 'Ons gaat het in ieder geval nog goed-Een Nederlandse familie in Oost-Pruisen 1920-1946'. Het landgoed Schakenhof vormt de kern van het boek geschreven door Ingrid, dochter van Pieter. Op ingenieuze wijze heeft zij de uitgebreide correspondentie van haar grootouders, hun twee zoons en vijf dochters en een handvol familievrienden aan elkaar geregen om haar familiegeschiedenis te reconstrueren. Het is het veelbewogen verhaal geworden van een Hollands gezin in het Derde Rijk, dat zich deels door de nazi's laat verleiden en deels van die nazi's walgt. Daardoor krijg je een vrij uniek inkijkje in het dagelijks leven in Hitlers Duitsland door Nederlandse ogen. Deze lezing maakt deel uit van de Zoute Inval, wekelijkse bijeenkomsten speciaal voor volwassenen op maandochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

19 maart 2019

Doorn

[EvenementenXpress naar "Sluijters"
[9:30 Berkenweg 33
In het Noordbrabants Museum is de tentoonstelling " Jan Sluijters, de wilde jaren. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Info Janine van Dijk, 06.13269555

Doorn

[EvenementenXpress naar "Sluijters"
[9:30 Berkenweg 33
Op 19 maart gaat de EvenementenXpress naar "Sluijters, de wilde jaren", een expositie in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Er wordt een beeld gegeven van de wilde jaren van Sluijters, jaren waarin hij uitgroeide tot een van de grondleggers van de nieuwe Nederlandse schilderkunst. Opgave vooraf noodzakelijk, info 06.13269555.

20 maart 2019

Doorn

[Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
[10:00 Kerkplein 4 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.