Heuvelrug

11 februari 2019 om 14:42

Taalcafés

In het Taalcafé ontmoet u anderstaligen die graag met Nederlanders willen praten.
Vluchtelingen, andere migranten en Nederlanders maken hier kennis met elkaar. Het Taalcafé is gratis en aanmelden is niet nodig. U kunt op de volgende plaatsen en tijden terecht. Doorn Cultuurhuis Pléiade donderdag 10.00-12.00 uur; Driebergen De Inloop,
Oranjelaan 73, dinsdag van 12.00-16.00 uur; Amerongen Zendings-Diaconessenhuis elke drie weken op vrijdag van 09.30-11.00 uur; Leersum The Cloud in De Binder op woensdag
van 14.00-16.00 uur en Leersum Michaëlhuis, Kerkplein 1, (bijna) iedere vrijdagmorgen van 10.30-12.00 uur. Meer informatie over taalondersteuning vindt u op www.samenopdeheuvelrug.nl onder Taalhuis.


Humanitas zoekt vrijwilligers

Humanitas is op zoek naar: vrijwilliger thuisadministratie: mensen helpen hun financiële administratie op orde te brengen; vrijwilliger steun bij rouw en individuele bezoeken en een vrijwilliger vriendschappelijk contact: het bezoeken van mensen die in een isolement zijn geraakt. Meer informatie over de vacatures vindt u op www.samenopdeheuvelrug.nl onder vrijwilligers: Vacaturebank.


EvenementenXpress

Op dinsdag 19 maart kunt u met de EvementenXpres naar de tentoonstelling: 'Jan Sluijters, de wilde jaren' in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De tentoonstelling toont het werk van Jan Sluijters naast dat van schilders die hem inspireerden zoals: Kees van Dongen, Henri Matisse en Piet Mondriaan. De prijs is € 27,- (excl. toegang museum). Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldingsformulier in de programmabrochure die u kunt vinden in de bibliotheek in Doorn. Deze brochure kunt u ook aanvragen via: 06 224 321 66 of 06 132 695 55. Daarnaast vindt u uitgebreide informatie in de agenda van www.mijnbuurtwelzijn.nl.


Filmhuis Doorn

Op woensdag 20 februari wordt de film 'Forushande' vertoond. Deze film vertelt het verhaal van Emad en Rana, die, wegens gevaarlijke werkzaamheden in een nabijgelegen gebouw, gedwongen worden hun appartement te verlaten. Ze verhuizen naar een nieuw appartement in het centrum van Teheran. Door een incident dat verband houdt met de vorige bewoner zal hun leven drastisch veranderen. Locatie: Cultuurhuis Doorn, entree € 6,-, aanvang 20.00 uur. Meer informatie over de films van het Filmhuis vindt u in de agenda van mijnbuurtwelzijn.nl.


Belbus

Wanneer vervoer voor u een probleem is en u niet altijd met hulp van familie of vrienden op pad kunt, dan is de Belbus de oplossing! De Belbus vervoert mensen die minder mobiel zijn in en tussen de plaatsen Doorn, Driebergen en Maarn-Maarsbergen. De kosten zijn: binnen de woonplaats € 2,- (enkel) en € 4,- (retour), buiten de woonplaats € 4,- (enkel) en € 8,- (retour). Ook zijn er strippenkaarten te koop: 16 strippen voor € 30,- of 30 strippen voor € 54,-. Wilt u gebruik maken van de Belbus? Bel dan één werkdag van tevoren met de planner: 0343 523004, tussen 08.30 en 11.30 uur. Meer informatie vindt u op www.samenopdeheuvelrug.nl zoek op: vervoer).

Amerongen

Allevrouwenwaard

Ook wel eens behoefte om ergens buiten de deur te genieten van een lekker kopje koffie of thee? Even gezellig kletsen, op adem komen en het gevoel krijgen dat je gezien wordt en er aandacht voor jou is? Kom dan naar Allevrouwenwaard op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Locatie: oude sportkantine, Burgemeester Martenslaan, Amerongen.
Kijk voor een overzicht op www.mijnbuurtwelzijn.nl.


Doorn

Huiswerkplek Fort Doorn

Deze plek biedt leerlingen een rustige omgeving om hun huiswerk te maken. Daarbij zijn stagiaires en de jongerenwerker aanwezig om de leerlingen te ondersteunen bij de opdrachten of te overhoren. Elke dinsdagmiddag van 15.30-17.30 uur is de huiswerkplek geopend. De activiteit is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8. Jongerenruimte Fort Doorn naast sporthal Steinheim, Wijngaardsesteeg 1A. Meer informatie? Mail: guus.snijders@samenopdeheuvelrug.nl.

Inloop Grip op Geldzaken

Heeft u vragen over financiën of hulp nodig bij uw administratie? Bij de wekelijkse inloop Grip op Geldzaken in Doorn kunt u gratis, vrijblijvend en zonder afspraak met verschillende mensen praten. Zij kunnen u helpen met tips, brieven, geld besparen en overzicht creëren. De Inloop is er voor iedereen, Ook als u een betaalde baan heeft kunt u hier terecht voor advies. De Inloop Grip op Geldzaken is elke donderdag in de Cantina in het Cultuurhuis in
Doorn, van 10.00-11.30 uur. Meer informatie vindt u op www.samenopdeheuvelrug.nl.

Driebergen

Energiespreekuur in de Bibliotheek

Elke vrijdag houden de energie-ambassadeurs van 19.00-20.00 uur een energiespreekuur in de bibliotheek van Driebergen. Heeft u vragen over energie besparen bij u in huis, bijvoorbeeld over isolatie? Kom dan langs op het spreekuur! Meer informatie vindt u op www.samenopdeheuvelrug.nl (onder kalender). DJOI sportmiddag
Jongerenruimte DJOI organiseert iedere woensdagmiddag een uur sport en spel voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de wintermaanden doen we dit in de gymzaal van basisschool de Uilenburcht van 12.45-13.45 uur. Er is van alles te doen: van zaalvoetbal tot slagbal. Meer informatie aimad.ezanagui@samenopdeheuvelrug.nl of op Instagram: djoi_driebergen.


Leersum

Inloop The Cloud

Iedere woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur is er de Inloop The Cloud in de bibliotheek in De Binder.
Er zijn vrijwilligers die u met diverse zaken kunnen bijstaan, zoals met advies en hulp bij administratieve zaken. Ook is er altijd een medewerker van het Sociale Dorpsteam, zodat u door een professional geholpen kunt worden met vragen op het gebied van wonen, welzijn, (mantel-)zorg, hulp, hulpmiddelen, ondersteuning, jeugd-, gezins- en opvoedingsvragen, financiën etc. Ook dit is een activiteit die u kunt vinden op www.mijnbuurtwelzijn.nl.

Maarn

Spreekuur

Iedere maandagmiddag van 14.00-16.00 uur in Dorpshuis De Twee Marken, voor vragen over welzijn, hulp, (mantel-)zorg, gezinsvragen, etc.