Huub van Aerssen

Zegwaart die vanaf 2001 bij FC Driebergen actief was als talentvolle jeugdspeler, moest vanwege tal van knieblessures het actieve voetbal in 2013 vaarwel zeggen en ging vervolgens aan de slag als jeugdtrainer. Na diverse jeugdteams te hebben begeleid, ontwikkelde hij zich verder als trainer bij de seniorenafdeling. ,,Ik ben blij met het vertrouwen dat de club mij geeft en ben erg gemotiveerd om kernwaarden zoals 'onderling vertrouwen', 'gedrag' en 'acceptatie' binnen de selectie verder vorm te geven. Het is een talentvolle groep waarin we genoemde teamwaarden willen doorbouwen naar het worden van een beter mens en een betere voetballer. Voor mij een belangrijke basis voor succes als team en succes voor de club in het algemeen", aldus Zegwaart die vanwege de coronacrisis pas in oktober over de vereiste trainerslicentie (dispensatie) kan beschikken.

Valentijn Zegwaart: ,,Toen ik geblesseerd raakte stelde mijn vader (momenteel voorzitter van FCD) mij voor om mezelf in te zetten als trainer in de jeugdopleiding van FC Driebergen. Dat ik nu het vertrouwen krijg vanuit de spelersgroep en VTZ om als hoofdtrainer aan de slag te kunnen gaan terwijl mijn vader de voorzittershamer in handen heeft, is voor mij persoonlijk heel erg speciaal te noemen."

[TRAINERSSTAF] Naast Zegwaart zijn Tolga Albayrak en Kevin van Woudenberg de assistent-trainers. Beiden zijn oud-speler van FC Driebergen die sinds hun jeugdjaren actief waren binnen de club en jarenlang in het eerste team hebben gespeeld. Albayrak heeft zich de afgelopen seizoenen verder ontwikkeld bij SVL in Langbroek en Van Woudenberg kwam zestien jaar lang uit voor het vlaggenschip van de Driebergenaren.

Over de doelstelling(en) is Zegwaart heel duidelijk: ,,Op termijn terugkeren naar de derde klasse. Dit seizoen is het belangrijk dat we het huidige niveau vasthouden (FCD eindigde de voortijdig afgebroken competitie op een derde positie in de vierde klasse) en waar mogelijk verstevigen. Het behalen van een periodetitel vormt daar zeker ook een onderdeel van. Doorstroming van jeugdspelers behoort eveneens tot de speerpunten van FCD. Die ontwikkeling onderstreep ik van ganser harte en is mede bepalend om het voetbal structureel te ontwikkelen en het clubgevoel te blijven verbeteren."

[UITBREIDING] In boven genoemd kader heeft een aantal oud FC Driebergen spelers (allen vanuit de Driebergen jeugd) inmiddels aangegeven terug te willen keren/zijn teruggekeerd te weten, Daan Brouwer (over van HDS), Redouan Azzarouali (over van DOVO) en Bilal Soutouti en Ismet Sahin (over van SVL). Nieuwkomer is Dylan van ES (over van Elinkwijk). Ook Manasse van Dijk heeft besloten komend seizoen weer deel te willen uitmaken van de FC Driebergen selectie.