,,Als klein meisje was ik al erg sportief”, vertelt Kalff. ,,Ik hield van bewegen en hield van tennis, voetbal, snowboarden, skiën en dansen. Uiteindelijk vond ik mijn grootste passie in hockey en kwam ik bij hockeyclub Shinty terecht.” 

Op haar zestiende krijgt Kalff te maken met een depressie. Ze krijgt te maken met allerlei therapeuten en wordt uiteindelijk zelfs opgenomen. Over die periode publiceert ze in 2018 het boek ‘Droomvlucht’. ,,Mijn zelfbeeld was voor mijn depressie al niet goed, maar tijdens de depressie kon ik niet in de spiegel kijken, zo erg haatte ik mijzelf. Ik had nooit een hele gezonde relatie gehad met eten, de ene keer at ik te veel en de andere keer te weinig, waardoor ik zo met mijn gewicht schommelde. Ik wist niet zo goed hoe ik hier mee om moest gaan”, legt Kalff uit.

KRACHTTRAINING Eenmaal uit de kliniek leeft Kalff weer als een meisje van negentien. ,,Ik kreeg een lieve vriend en ging weer leuke dingen doen met vrienden, zoals een terrasje pakken of na de hockeywedstrijd in de middag feesten op de club. Daar hoorde natuurlijk ook drank en borrelhapjes bij. Hierdoor kwam ik weer veel kilo’s aan.” Op een gegeven moment is de studente niet meer tevreden met haar lichaam. ,,Ik sloot een abonnement af bij een sportschool en werd langzaam, maar zeker verliefd op krachttraining.”

De sportschool helpt niet alleen op fysiek, maar ook op mentaal gebied. ,,Of ik me nou slecht of goed voel, ik doe mijn oortjes in en haal alles uit de training. Ik kan dan alles om me heen even vergeten en focussen op mijzelf uitdagen. Onder andere daarom was de hele coronaperiode waarin de sportschool dicht was zo lastig. In het sporten kon ik mijn ei kwijt en ineens viel dat weg.”

MOTIVEREN ,,Om mijzelf en anderen te motiveren maakte ik een sportaccount aan op Instagram”, gaat Kalff verder. ,,Op die manier konden anderen mij inspireren en een duwtje in de rug geven om naar de fitness te gaan en ik andersom natuurlijk ook bij hen. Ik ben enorm gegroeid met dit account, ik vind het superleuk als ik een berichtje krijg van mensen dat ze één van de workouts hebben gedaan die ik had geplaatst, of als ze een motiverend berichtje sturen. Daar krijg ik energie van.”

In die periode maakt de jonge studente ook kennis met het online platform gymjunkies.nl waar mensen schrijven over fitheid, gezondheid en bewegen.

Door haar studie fysiotherapie leerde Kalff bovendien over spieren en trainen. ,,Ik besloot zelf ook te gaan schrijven over wat me bezig hield op het gebied van gezondheid en bewegen.”

FITNESSBLOGGER Sinds kort is Kalff als fitnessblogger actief op haar favoriete website. ,,Ik vind het heel leuk om te doen. Ik schrijf met enige regelmaat een blog waarbij ik me wil focussen op een gezonde levensstijl met een knipoog naar het studentenleven, maar ook je mentale gezondheid. Door mijn depressie ben ik gaan beseffen hoe belangrijk het is om niet alleen bij je lichaam, maar ook bij je eigen gevoel stil te staan en hoe je dit af en toe kunt combineren. Je kunt dus van mij verwachten dat ik je informeer over voeding en sport, recepten voor je klaarzet, workouts met je deel en vertel over mental health awareness.”

Het instagramaccount van Annick Kalff is te vinden via: @happyhealthish

door Danny van der Linden