John Beringen

,,Onze vereniging is in mei 2002 opgericht", laat hij weten. ,,Toen hadden we behoorlijk wat leden. Natuurlijk maak je dan mee dat leden om verschillende redenen afhaken en dat er ook weer nieuwe leden bij komen, maar vanaf begin 2019 ging het ineens heel erg hard. Dat jaar begonnen we met twaalf leden die nog over waren. Daarvan zijn er inmiddels vier overleden en twee personen moesten afhaken in verband met familieomstandigheden. Dus we hebben welgeteld nog zes leden over."

,,We zijn gevestigd vlakbij de ijsbaan aan het einde van de Bloemengaard. Ons onderkomen kunnen we huren voor een schappelijke prijs, maar we gaan nu toch de situatie krijgen dat er meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt. En dan speelt er nog wat anders: als je mee wil doen aan een competitie dan moet je tien personen afvaardigen. Daar komen we dus niet meer aan wat in feite inhoudt dat je jezelf als vereniging ook niet meer op de kaart kunt zetten."

[VERGETEN] Dreigt het biljarten een vergeten sport te worden? Snel: ,,Nee, want er zijn nog steeds biljartkampioenschappen op landelijk niveau dus die sport is echt niet ingedut. Maar dan bezie je het in het groot. Als je het kleinschaliger bekijkt, zijn er wel wat oorzaken waardoor biljarten een beetje uit beeld verdwijnt. Om maar wat te noemen: vroeger had bijna ieder café een biljart staan. Maar ondernemers gingen op zeker moment natuurlijk ook rekenen en toen ontdekte men dat men op de plaats van een biljarttafel twee tafeltjes neer kon zetten. Dat levert meer op. Verder wordt biljarten veelal met oude mannen geassocieerd. Dat klopt ook niet want menig twintiger heeft dat vroeger vaak met veel plezier gedaan in een café. Wij spelen iedere maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur zodat de indruk ontstaat dat wij zijn aangewezen op gepensioneerden, maar er zullen ook mensen zijn die in deeltijd werken of iedere vrijdagmiddag vrij zijn en mensen die graag zouden willen biljarten, maar niet weten dat wij bestaan."

,,Iedereen die geïnteresseerd is, kan gewoon een keer binnenlopen. We zijn een gezellige club en er is voldoende parkeergelegenheid rond de deur." [(Bezoek kan na 1 juni)]