John Beringen

,,Op 29 april mochten we weer spelen nadat de vereniging zes weken op slot had gezeten", laat hij weten. ,,We zijn echter pas op 4 mei weer begonnen omdat we alles goed wilden organiseren met betrekking tot de nieuwe regels. Wedstrijden kunnen we sowieso niet houden omdat je de verplichte onderlinge afstand van anderhalve meter niet kunt waarborgen. Dat geldt trouwens niet voor kinderen tot twaalf jaar. Kinderen van twaalf tot achttien jaar en achttien plus moeten zich hier wel aan houden. Wat we op dit moment in concreto mogen, is uitsluitend oefenen. De Nederlandse hockeybond heeft trouwens een protocol uitgeschreven waarin aangepaste spelregels zijn opgetekend voor deze specifieke situatie. Dat moet ook een enorme klus zijn geweest aangezien we zoiets nog nooit eerder hebben meegemaakt."

[INHAALSLAG] ,,Maar het is goed dat we toch weer, weliswaar met de nodige beperkingen, aan de gang kunnen gaan, want zo kunnen we in ieder geval een inhaalslag maken als het gaat om het niveau van de spelers, de techniek en hun conditie. Want dat gaat allemaal behoorlijk achteruit als je er een langere tijd uit bent. Dit wordt dan nu gelukkig weer een beetje opgepakt. En voor de clubleden onderling is het ook belangrijk dat de sociale contacten zo weer wat hersteld zijn. Verder is het natuurlijk behelpen omdat er verschillende faciliteiten zijn uitgevallen. Het clubhuis is dicht, men kan geen gebruik maken van de wc en er is ook geen drinken te krijgen waardoor er ook een stukje inkomsten wegvalt voor de vereniging. Nou is dat ook weer niet het allerbelangrijkste maar dat moet je toch ook incalculeren in het geheel. En deze situatie houden we in ieder geval tot 1 september."

[WEDSTRIJDEN] Ook over de wedstrijden in het volgende jaar bestaat grote onduidelijkheid. De Boer hierover: ,,Niemand weet hoelang deze crisis nog gaat duren, maar we hebben wel alvast de teams ingedeeld voor het geval dat het tij tegen die tijd in gunstige zin is gekeerd." Tot dusver toont hij zich echter zeer tevreden ondanks de ingrijpende beperkingen. ,,De regels worden goed opgevolgd; iedereen is doordrongen van de ernst van de situatie. Daarvoor verdienen onze leden alle lof. We moesten heel veel omgooien; het seizoen loopt normaal gesproken tot juni maar dat hebben we verlengd tot juli en mogelijk zelfs tot augustus. En naar omstandigheden mogen we als vereniging niet klagen. We hebben een goed contact met de gemeente en het leuke is dat we ook wat nieuwe leden hebben gekregen doordat de gemeente het zogenaamde 'Sjors sportief' heeft opgezet. Onze vereniging deed daar ook aan mee en zodoende konden kinderen kennismaken met de hockeysport."

[JUBILEUM] Hij valt even stil als het jubileum ter sprake komt. ,,Tja. dat hadden we ons natuurlijk heel anders voorgesteld. Je kan rustig stellen dat het een forse domper was, maar goed: alle verenigingen, de hele maatschappij en feitelijk de hele wereld kampt met het enorme ongemak. Iedereen heeft er mee te maken; alles ligt overhoop. We kunnen alleen maar hopen dat deze nare situatie weer snel voorbij is. Tot dat moment moeten we blijven roeien met de riemen die we hebben. En als er weer betere tijden komen dan vieren we alsnog het jubileum en dat zal dan extra feestelijk zijn."

Hij wijst even op het veld waar de meisjes fanatiek en met veel plezier trainen. ,,Het elan en de spirit is er nog steeds," merkt hij op.,,En dat maakt mij ook weer blij in deze donkere dagen. We hebben een fantastische club", besluit hij.