Babs Bouwman

De nieuwe maatschap staat klaar om alles zo goed mogelijk te organiseren, want de huisartsen willen makkelijk benaderbaar zijn. Je moet snel een afspraak kunnen maken als het nodig is. En je hoeft je nooit bezwaard te voelen om naar de huisarts te gaan. Er hoeft geen drempel te zijn om dingen te bespreken. De huisarts beoordeelt of een patiënt doorverwezen moet worden naar een specialist. Julia Oude Vrielink: ,,De kracht van dit gezondheidscentrum is dat we met veel eerstelijns zorgverleners bij elkaar zitten. We kennen elkaar en weten elkaar goed te vinden.”

[MAAK KENNIS] Robbert en Lisette Keppel (broer en zus) zijn geboren en getogen in Maarn en voelen zich er helemaal thuis. Robbert Keppel is ruim drie jaar huisarts en werkte al regelmatig in de praktijk: ,,Ik ben heel transparant en ik hou ervan met patiënten in alle openheid dingen te bespreken.” Lisette Keppel is er al sinds januari 2017 voor de patiënten in Maarn-Maarsbergen: ,,Ik ben een huisarts in hart en nieren en ik zet mijn luisterend oor graag in om tot de best mogelijke gezondheidssituatie van mijn patiënten te komen.” 

Julia Oude Vrielink is al tien jaar werkzaam in de praktijk: ,,Ik vind het belangrijk een band met mijn patiënten op te bouwen en ik vind het mooi als je als huisarts oog hebt voor de persoon achter de ziekte.” Chris Otjes leerde de inwoners van Maarn en Maarsbergen kennen als mensen die weten wat zij willen en over het algemeen goed geïnformeerd zijn: ,,Ik zit graag naast de patiënt en ik hou van open en transparante besluitvorming.”

[DUO'S] De vier huisartsen gaan in duo’s werken. Julia vormt een duo met Robbert. En Lisette werkt samen met Chris. Gezamenlijk zorgen zij voor een optimale bezetting en de beste zorg. Iedereen krijgt een huisarts toegewezen, maar is vrij om te kiezen voor een ander. ,,Wij zijn een warme praktijk en dat willen we behouden”, vertelt Julia Oude Vrielink. ,,Maar we willen ook vernieuwen en onze zorgverlening nog toegankelijker maken. Met E-consulten, beeldbellen, online medicatie aanvragen of afspraken maken. We willen met de tijd meegaan: ook voor de jongere generatie."

Maar natuurlijk blijft het altijd mogelijk om gewoon te bellen voor een afspraak. Tel. 0343-441678.