Danny van der Linden

Deze naam, in sierlijke letters geplaatst, is een eerbetoon aan Kees Neven, de landschaparchitect die op 26 november 2019 overleed na een ongeluk. Neven maakte onderdeel uit van het team dat het stationsplein en de omgeving van het station ontwikkelde.

[ONTWERPEN] Als landschapsarchitect was Neven betrokken bij meerdere projecten. Zo ontwierp hij projecten als Floriade 2012, Dubai Creek Harbour en Knooppunt Hoevelaken. De architect deed dit namens het bedrijf Arcadis uit Amersfoort, waar hij gemist wordt. ,,Kees was een hele vriendelijke collega", zegt Jeroen Eulderink die met Kees Neven samenwerkte. ,,Hij was ook wel een opvallende verschijning met zijn lange haar en dat postuur wat je wel wat slungelachtig kunt noemen."

Eerbetoon aan overleden landschapsarchitect Kees Neven

Eulderink en Neven werkten de laatste jaren intensief samen aan het project Station Driebergen-Zeist. ,,Ik heb Kees leren kennen als een hele prettige en kundige collega. Hij was altijd optimistisch, oprecht en zachtaardig. Zowel tijdens het maken van de plannen als tijdens de uitvoering werkten we veel samen. Kees was ook iemand die bij alle betrokken collega's geliefd was. Voor hem maakte status geen verschil. Hij maakte net zo lief een praatje met een metselaar als met een grotere aannemer. Ik denk dat iedereen hem nog steeds mist." Neven was niet alleen op zijn werk populair. Eulderink:,,Hij was ook een echte familieman die in buiten het werk om tijd met zijn vrouw en kinderen doorbracht. Ook deed hij veel vrijwilligerswerk voor de kerk. Hij was actief met zijn geloof bezig."

[FIETSBRUG] Nu prijkt dus de naam van Kees Neven op de fietsbrug bij station Driebergen-Zeist. De keuze voor de fietsbrug is geen toevallige. ,,Natuurlijk moet je zoiets symbolisch zien", legt Eulderink uit. ,,Maar het is wel de ultieme plek waar het landschap en de architectuur samen komen. Kees was natuurlijk landschapsarchitect en heeft veel voor deze plek gedaan."

Dat de naam van Neven goed zichtbaar is, doet Jeroen Eulderink goed. ,,Dat is ook een groot voordeel van deze plek. En heb je gezien dat er een vos en een konijn op de brug zijn afgebeeld? Dat was ook een dingetje van Kees. Zo'n gekkigheidje maakte het een beetje speels. Kees vond dat leuk en heeft dat voorgesteld omdat hij dacht dat het leuk voor kinderen zou zijn als er een vos en een konijn op die brug zouden staan. Dat maakt het extra bijzonder dat de brug nu zijn naam draagt als herinnering aan Kees."