,,Als klas waren we heel erg teleurgesteld dat het kamp niet door kon gaan. En dan vooral dat het samen kamperen niet kon”, aldus Ties uit groep 8. ,,Lotus en ik hebben toen bedacht dat we zouden kijken of we ergens konden gaan logeren. Uiteindelijk hebben wij toen voor Ginkelduin gekozen. We zijn er toen naartoe gegaan en een leuk plaatsje uitgezocht.” Parkmanager Dariëlle Balfoort vindt het een erg leuk initiatief van de kinderen. ,,Iedereen is bij ons welkom, maar dit is wel heel erg speciaal.”

DALTON Dimitri Meijer, de leerkracht van groep 8: ,,Natuurlijk vonden wij het heel erg jammer dat het schoolkamp werd afgelast. Het is belangrijk een laatste schooljaar goed af te sluiten en daar hoort een kamp bij. Wij hebben wel een alternatief bedacht. We gaan twee dagen op ‘dagkamp’ . We doen dan allerlei leuke activiteiten zoals als bosspellen, outdoor lasergamen, bowlen en we gaan naar een trampolinepark en sluiten alles af met een gezellige BBQ. Maar de kinderen slapen thuis."

Natuurlijk vonden wij het heel erg jammer dat het schoolkamp werd afgelastMeijer vervolgt: ,,We zijn super trots op het initiatief van de kinderen. Ties kwam met het idee om ergens te gaan overnachten met de kinderen van de klas als afsluiting van groep 8. Dit hebben ze helemaal zelf geregeld. Je ziet hier echt de zelfstandigheid en het enthousiasme van de leerlingen in terug. Echt super gaaf om te zien hoe ze dat hebben aangepakt. Wij zijn een Daltonschool en hier stomen we de kinderen klaar voor de toekomst, maar ook om zelf initiatief te nemen en te kijken waarin ze nog willen ontwikkelen. Om te zien wat deze groep met z'n allen heeft neergezet om toch op kamp te kunnen is heel gaaf! Ik ben dan ook erg trots op ze!”

GROEPJES Ties vervolgt: ,,We hebben allemaal groepjes gemaakt, voor het eten, de tenten en natuurlijk een groepje dat de activiteiten bedacht. Het eerste overleg met de hele klas hebben we met Google Meet gedaan en we hebben Whatsapp-groepjes gemaakt. Dat hadden we eigenlijk allemaal ook al gebruikt toen we thuis leerden en niet naar school konden. De klas reageerde heel positief. De meesten wilden gelijk helpen. Er moesten wel een paar ouders mee, anders konden we niet op de camping staan. En er moesten tenten komen en alles wat nodig was."

REGEN Afgelopen zaterdag was het zover. Helaas zat het weer niet mee. Het was een druilerige dag. Maar dat deed niets af aan de sfeer. Uiteindelijk bleken er helaas een paar kinderen toch niet mee te kunnen. Maar degenen die er waren hadden volop pret. De begeleidende ouders hadden zich onder een regenscherm genesteld en zaten lekker droog terwijl de kinderen druk met elkaar bezig waren en zich opperbest vermaakten. Ondanks de regen waren ze gaan zwemmen in het buitenbad ,,Nat is nat, toch.” Het eetteam had onder de ouders pakken pannenkoekenbeslag verspreid die ’s avonds opgewarmd werden. En ’s avonds laat had het animatieteam het Weerwolvenspel georganiseerd. De volgende dag gingen de kinderen moe, maar voldaan naar huis. ,,We hebben ons kamp gehad, dit zullen we nooit meer vergeten”, aldus een trotse Ties.

Door Hubert van Zanten