De toegestroomde buurtbewoners zijn blij dat er een eind komt aan de troosteloze betonnen plaat met bouwhekken eromheen. Daar waar de tent van de tijdelijke Plus supermarkt heeft gestaan, zal straks een in de wijk passend bouwplan worden gerealiseerd.

MET SCEPSIS ONTVANGEN Bart Kuil van projectontwikkelaar TWYL (The Way You Live) weet nog dat hij met enige scepsis werd ontvangen door de omwonenden. ,,Je zag de mensen denken ‘daar is weer zo’n gladjakker’. In de praktijk bleek het mee te vallen ‘er zijn best aardige projectontwikkelaars’ hoorde ik toen iemand zeggen.” In ieder geval kijkt Kuil met een goed gevoel terug op de samenwerking met de buurt die onder leiding van Ronald Letema (destijds VBMM) de gewenste kaders mede had bepaald.

Omwonenden zijn blij met het plan voor woningen

COMPLEX PROJECT ,,Het is best een complex project met alle randvoorwaarden en uitgangspunten waar het aan moet voldoen. Zo moet het qua verschijning passen bij de omliggende bebouwing, voldoen aan de moderne energie-eisen (gasloos) en aan de woningtypen die de gemeente voorschrijft om er maar een paar te noemen. Het bouwplan met een U-vormige plattegrond telt in totaal zes eengezinswoningen in de ‘poten’ van de U en aan de dichte zijde drie seniorenappartementen op de begane grond en vier maisonnettes voor starters erboven.”

BOMEN GESPAARD Na de bouw zal het hele plein door TWYL worden opgeknapt, bomen zullen tijdens de bouw zoveel mogelijk gespaard blijven. De bestrating wordt vervangen door groen, zodat het aansluit bij de groene perkjes die op de hoeken van Klein Amsterdam en de Buntlaan voor de huizen liggen. De interesse in de woningen is groot merkt Kuil aan het aantal reacties en verzoeken om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling. En daar kan met de belangstellende omwonenden op geproost worden.

Meer informatie is te vinden op buntpleinmaarn.nl.

door Monique José Timmermans