PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Landgoedbeheer net als vroeger

Natuur en milieu
Foto: Babs Bouwman
20 aug 2021, 10:00
De grootste wens van Peter van Doorn is dat de moestuin op termijn de hotelkeuken van Landgoed Zonheuvel volledig voorziet.
De grootste wens van Peter van Doorn is dat de moestuin op termijn de hotelkeuken van Landgoed Zonheuvel volledig voorziet.
DOORN

Eigenlijk is het niets meer of minder dan teruggrijpen naar het verleden, vertelt Peter van Doorn van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer. Vroeger werd alles op het landgoed verbouwd en hergebruikt. Brandhout om de kachel te stoken kwam uit het bos, groenten uit de moestuin, vruchten en noten van de bomen. Van Doorns interesse in de natuur was zijn inspiratiebron om te kijken naar circulair landgoedbeheer. Een landgoed duurzamer onderhouden, maar ook bestendiger maken voor de toekomst. Hoe doe je dat?

Peter van Doorn is geboren en getogen op de Heuvelrug. Gedurende zijn loopbaan in de facilitaire sector ontmoette hij veel landgoedeigenaren en hoorde hij hun problemen aan. Een landgoed onderhouden is veel werk en voor particuliere grondbezitters is het lastig rondkomen. ,,Leuk als je 50 hectare land hebt, maar het onderhoud ervan is heel duur”..

advertentie