PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Deadline nekt mogelijk komst uitkijktoren

Natuur en milieu
Foto: Wilco Willemse
26 okt 2020, 07:12
Het gebied van Boswachterij de Amerongse Berg is drukbezocht, een uitkijktoren zal de druk op het gebied verder vergroten.
Het gebied van Boswachterij de Amerongse Berg is drukbezocht, een uitkijktoren zal de druk op het gebied verder vergroten.
AMERONGEN

Het hoogste punt op de Utrechtse Heuvelrug ligt in Amerongen, op 69 meter boven Normaal Amsterdams Peil (NAP). Wie er wel eens is geweest, is misschien opgevallen dat er nog oude resten van een fundering te zien zijn. Daar heeft vroeger een houten uitkijktoren gestaan die is afgebrand en later een stalen, die door slecht onderhoud werd afgebroken. De toren is nooit meer herbouwd. Een groep enthousiaste Amerongers wil precies op die plek een nieuwe toren laten verrijzen. Hier wordt al een aantal jaren over gepraat en gepland. Het lijkt nu dat de initiatiefnemers al een paar deadlines hebben gemist in afspraken met grondeigenaar Staatsbosbeheer die zich daarom terugtrekt uit de gesprekken.

Hoe de deadline gemist is, is voor Rein van Ee van Stichting Uitkijktoren op de Amerongse Berg niet duidelijk: ,,Tijdens een gesprek afgelopen januari zegt Staatsbosbeheer een deadline te hebben gesteld van 1 juli, maar dat komt mij niet bekend voor. Ook in de notulen vinden we dat niet terug. In de plannen die we eerder hebben voorgelegd, steld..

advertentie
advertentie