Rik Bronkhorst

Van den Brule woont sinds drie jaar in Driebergen. Vooral de bosrijke omgeving spreekt haar aan. Naast het volgen van haar opleiding aan de IVA, is ze voorzitter van de damesclub. In een door mannen gedomineerde omgeving, een welkome aanvulling. ,,Op de IVA is ongeveer tien procent van de studenten vrouw. Doordat we allemaal in andere klassen zitten is het goed om samen sterk te staan en elkaar in een relaxte omgeving te ontmoeten."

[LEERZAAM] Dingen die ze tijdens het voorzitterschap heeft geleerd, komen goed van pas bij de missverkiezing. ,,In het bestuur ben ik voornamelijk bezig met het organiseren en het structuren van de activiteiten. Dit is heel leerzaam, zo heb ik goed geleerd hoe je in teamverband moet werken en welke verantwoordelijkheden je hebt als voorzitter." Het zijn zaken die door jury's op prijs gesteld worden.

Dat ze op school tussen de mannen zit, werkt ook in haar voordeel. ,,Zoals Marilyn Monroe zei: 'I don't mind living in a man's world, as long as I can be the woman in it'. Dit is ook mijn motto op school. Ik heb vooral hier geleerd om mijn mannetje te staan.''

[HEFTIG] Begin januari overleed de moeder van Van den Brule. ,,Dit was heel heftig, maar door deze gebeurtenis ben ik sterker geworden en dat wil ik graag aan andere meiden laten zien. Ondanks de tegenslagen in je leven kan je nog steeds je dromen waar maken. Het allerbelangrijkste is dat je bij jezelf blijft.''

Aan een missverkiezing is ook altijd een goed doel gekoppeld. In dit geval is dat de LINDA.foundation. ,,Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat kan betekenen dat je niet kunt sporten bij een sportvereniging, geen warme jas hebt of nooit op vakantie kunt. Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de financiële problemen, maar ze lijden er wel onder. De foundation wil hen een steuntje in de rug geven."

Oorspronkelijk komt Van den Brule uit Best, bij Eindhoven in Noord-Brabant. Ook in die provincie heeft ze meegedaan aan een missverkiezing. ,,De positieve feedback die ik heb meegekregen is, dat ik een goede inzet toonde tijdens de trainingen." Ze won daar echter niet.

[NATURAL BEAUTY] Met de tips die ze meekreeg, hoopt ze in Utrecht wel te winnen. ,,Zo mag ik van de jury meer aan mijn make up werken. Ik vind mezelf een 'natural beauty', en dacht dat dat genoeg zou zijn. Ook vind ik het belangrijk om jezelf mooi te vinden zonder make-up en je daar niet achter te verbergen." Maar de jury wil de mooiste versie van deelnemers zien, legt ze uit. ,,Ik heb het afgelopen jaar veel make-up tutorials gekeken. Zo kan ik er alleen maar beter in zijn geworden."

Eigen foto
Foto: Eigen foto