,,Ik trainde eigenlijk voor een heel ander evenement, de Transcontinental Race van minimaal 4.000 kilometer. Die kon door corona niet doorgaan en dus zocht ik een andere uitdaging. Die kwam er met dit idee. Ik had zitvlees genoeg en wist wat ik in de voorbereiding nodig had aan voeding en rust.” 

Hij berekende dat hij de Amerongse Berg vanaf Overberg 190 keer moest beklimmen om de hoogtemeters te maken: ,,In iets meer dan zes minuten deed ik één klim en één afdaling. Ik zou er dus ruim twintig uur over de 8.848 hoogtemeters doen. Gelukkig had ik vaak een bijrijder, dat maakte het minder eentonig. En op de top zat een groepje vrienden dat me aanmoedigde en de telling bijhield. Dat was heel fijn.”

In het laatste deel van zijn monstertocht, haalden zijn vrienden hem over om het niet bij de ‘Everest-hoogtemeters’ te laten. Jacobs: ,,Zij rekenden me voor dat het nog maar een paar uur fietsen was tot de 10.000 hoogtemeters en regelden extra sponsoring als ik dat zou halen. Ik voelde me nog goed, dus heb ik dat gedaan. Uiteindelijk heb ik de beklimming 215 keer gedaan.” 

Met de 215 beklimmingen fietste Jacobs ruim 2.600 euro bij elkaar voor World Bicycle Relief, zij voorzien daarvan twintig kinderen in Afrika van stevige schoolfietsen.