John Beringen

,,De praktijk wees namelijk uit dat bezoekers en mantelzorgers geleidelijk aan de ernst van de situatie uit het oog verloren. En dat is op zich ook wel begrijpelijk want als iets een hele tijd goed gaat, dan ben je ook makkelijker geneigd om te denken dat het allemaal wel meevalt, maar corona is en blijft een levensgevaarlijk virus, in het bijzonder voor oudere mensen. En natuurlijk is het heel erg sneu voor onze bewoners dat ze geen direct contact meer kunnen hebben met kennissen, kinderen of kleinkinderen, maar als we deze maatregel niet genomen hadden en de besmetting zou toeslaan bij onze bewoners, dan zou iedereen over ons heen vallen met de opmerking dat we geen voorzorgsmaatregelen hadden genomen. Het was een harde beslissing om te nemen en dat hek komt terecht over als heel drastisch maar het is in de huidige situatie noodzakelijk voor alle betrokkenen.”

Ze voegt er aan toe dat er achter het wooncomplex een groot afgezet terras is ingericht zodat de bewoners in ieder geval wel naar buiten kunnen om van het zonnetje te genieten.

,,Daar geldt uiteraard ook de restrictie van anderhalve meter maar het zou helemáál het toppunt zijn als al die mensen ook nog eens gedwongen binnen zouden moeten blijven. We roeien met de riemen die we hebben en proberen er zo samen het beste van te maken binnen de mogelijkheden die we hebben”, besluit ze.