Babs Bouwman

Projecten in de natuur, cultuur en kunst hebben het moeilijk. Deze sectoren hoeven niet naar de overheid te kijken om aan geld te komen. Stichting Heuvelrugfonds geeft deze projecten een kans. Daar zijn natuurlijk wel middelen voor nodig en dat is de reden om 'Vriend van het Heuvelrugfonds' te introduceren. Een uitnodiging voor iedereen die het fonds een warm hart toedraagt om aan te sluiten. Voor een bedrag van € 25,- (of meer) per jaar ben je al vriend en kun je genieten van culturele projecten om de hoek.

[HARTVERWARMEND] ,,Lokaal doneren is belangrijk want je kent de mensen en je ziet van dichtbij wat er gebeurt", vertelt bestuurslid Mechteld van den Beld. Dat was goed te merken bij een aantal projecten die het fonds vorig jaar steunde. Bijvoorbeeld bij de culturele avond op landgoed Maarsbergen afgelopen zomer. De unieke voorstelling vol muziek, zang, toneel en dieren over de roemrijke geschiedenis en geheimen van het landgoed trok veel lokale bezoekers.

Het fonds maakte ook een concert van het Scherzando gemengd koor uit Driebergen mede mogelijk. De grote kerk aan de Hoofdstraat zat bomvol zangers en luisterend publiek: ,,Hartverwarmend om te zien hoe verbindend zo'n lokaal evenement voor dorpsgenoten is", zegt Van den Beld. De publiciteit rondom deze projecten heeft het fonds hard nodig voor haar naamsbekendheid, want ze maken geen reclame en willen iedere cent besteden aan de projecten.

[IMPACT] Het Heuvelrugfonds brengt schenkers en ontvangers bij elkaar op het gebied van kunst, cultuur, natuur en erfgoed in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een bevlogen bestuur zorgt voor een financieel, organisatorisch én inhoudelijk kwalitatief goed en betrouwbaar platform voor goede doelen. Mechteld van den Beld werkte jarenlang als directeur in de filantropische sector: ,,Uit ervaring weet ik dat lokaal geven voor mensen heel belangrijk is omdat ze direct de impact van hun donatie kunnen zien."

Voorzitter Joost Kingma was als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij in Utrecht al eerder betrokken bij het fonds: ,,Ik vind het mooi om hiermee het verhaal van mijn omgeving te vertellen. We moeten nog veel meer mensen aan ons verbinden: liefst ook bedrijven die op zoek zijn naar een goed doel." Goed om te weten dat doneren fiscale voordelen heeft: voor zowel bedrijven als particulieren. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met een van de bestuursleden.

Word vriend van het Heuvelrugfonds! Het bestuur hoopt dat iedereen deze boodschap doorgeeft in zijn of haar netwerk. Zodat ze meer armslag krijgen om mooie projecten op gebied van natuur, kunst en cultuur mogelijk te maken. Aanmelden kan via de website of door een mail te sturen aan: info@heuvelrugfonds.nl

,,Als kleine tegenprestatie krijgt iedere vriend, naast een warm en trots gevoel, jaarlijks een uitnodiging om op locatie van een van de ondersteunde projecten te komen kijken. Bovendien een leuke gelegenheid om andere vrienden te ontmoeten!"

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.heuvelrugfonds.nl