DriebergenART is een jaarlijks terugkerend kunstevenement. Samenwerkende ondernemers en kunstenaars verrassen het winkelend publiek met unieke en afwisselende kunst in de etalages van winkels aan de Traaij.

ZO VADER ZO DOCHTER Dieter Klaasen, kunstenaar, restaurateur én eigenaar van Kunst- en Lijstenatelier Driebergen en Pop-Up Galerie Driebergen is een meester in het maken van indrukwekkende schilderijen met verschillende materialen, zoals stenen en epoxy. Exposeren heeft hij de afgelopen jaren alleen maar in het buitenland gedaan, maar nu is het tijd om weer eens een expositie te houden in zijn eigen woonplaats. ,,Schilderen is voor mij de ultieme ontspanning, het brengt mij in een andere dimensie, waar kleuren in elkaar samenvloeien en van het doek afspatten”, vertelt Dieter Klaasen enthousiast.

Zijn dochter, Renske Klaasen lacht en voegt eraan toe: ,,Mijn vader is mijn grote voorbeeld, als klein meisje schilderde ik al samen met hem. Ik vind het ook erg leuk om nu samen een expositie te houden. Voor mij een première!" Renske werkt graag met pastelkrijt en exposeert met maar liefst 15 prachtige schilderijen.

POP-UP GALERIE Begin mei kwam de winkelruimte aan de overkant van het Kunst- en Lijstenatelier Driebergen vrij en met DriebergenART voor de deur besloot Dieter om een Pop-Up Galerie te beginnen. ,,Mijn klantenkring bestaat uit vele kunstenaars uit de omgeving en ik wil hen graag de gelegenheid bieden om hun werk te exposeren. Ook vind ik het een toegevoegde waarde voor de winkelstraat: een galerie met mooie kunstwerken."

Het concept werd warm ontvangen door kunstenaars in de omgeving en de eerste expositie 'Inkochnito' van Hans Koch heeft inmiddels plaatsgevonden.

Vanaf juli is er weer ruimte beschikbaar in de Pop-Up Galerie. Voor iedereen die mooie dingen maakt, van schilderijen, beelden, sieraden, vilt, noem maar op.

Dieter Klaasen en ook zijn collega ondernemers en kunstenaars hopen dat DriebergenART de bezoekers van het centrum van Driebergen ook dit jaar weer aangenaam zal verrassen.

Kunst & lijstenatelier Driebergen, Traaij 19A, 3971 GB Driebergen, www.kunst-lijstenatelier.nl, https://www.facebook.com/kunstenlijstenatelier