Het idee werd een paar weken geleden geboren bij HDS. De lijntjes met hoofdsponsor AH zijn kort, en inmiddels is er een elektrisch ondersteunde bakfiets, die door het Leersumse Alra Letters gratis werd bestickerd. Verder zijn er bestelformulieren verspreid over locaties waar met name ouderen wonen. HDS-vrijwilligers maken de bestellingen klaar. Onder het motto 'Samen sterk' bezorgt de oudere jeugd de boodschappen vervolgens gratis aan huis, met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen van het RIVM. Dus op gepaste afstand en volledig contactloos. Betaling gebeurt via een factuur.

[BESTELWIJZEN] De eerste levensbehoeften aan boodschappen kunnen op drie manieren besteld worden: telefonisch, per e-mail of via het verspreide bestelformulier, dat ingeleverd kan worden op een zestal adressen in het dorp. Gebruikmaken van deze service kan door te mailen naar bezorgen@vvhds.nl of door tussen 13.00 en 17.00 uur te bellen met 0343-475555. Bereid het boodschappenlijstje goed voor. Bestellingen gedaan voor woensdagochtend 12:00 uur worden op vrijdag of zaterdag bezorgd, en die gedaan voor vrijdagochtend 12.00 uur worden maandag of dinsdag bezorgd.

[OUDE TIJDEN] Het toeval wil dat AH Leersum in Hoetwas, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Leersum, altijd adverteert met een foto van een bezorgbakfiets. Op de foto uit 1938 staat Johan Veenstra, die eerst in Haarlem en later in Leersum een zaak in kruidenierswaren had. Hij is de vader van Remmelt Veenstra, de vorige eigenaar van de Leersumse AH.

Familie Veenstra
Foto: Familie Veenstra