De Zonnebloem heeft al haar 150 gasten met Pasen een attentie gebracht om ze een hart onder de riem te steken. Door sponsoring van Elenbaas Bloembinders in Driebergen is het hen mogelijk gemaakt dit te realiseren en zo de paasdagen een beetje meer kleur te geven. Tevens werd er een aardig kaartje bijgevoegd, mede mogelijk gemaakt door Van Ek Drukkerij. ,,Wij zijn dan ook heel blij met deze ondersteuning van ondernemers in ons dorp", zegt Marianne Tonies, voorzitter van deze afdeling.

De stichting De Zonnebloem is opgericht voor ondersteuning van mensen met een lichamelijke handicap. In de praktijk zijn tegenwoordig meer oudere mensen gast. Zij zien enorm uit naar de Zonnemiddagen om even onder de mensen te zijn, gezellig te babbelen en te genieten van hetgeen er geboden wordt, een muzikale bingo, bloemstukjes maken of een spelletje spelen. Ook de jaarlijkse boottocht met een bustochtje is een heerlijk evenement waar menigeen naar uitkijkt.

[OP DE STOEP] Het ophalen van de fleurige attentie was corona vrij gepland bij Annerie Pagnier. Alle 25 medewerkers waren op een afgesproken tijd gepland en konden om beurten hun plantjes, bloemen en kaarten ophalen. Van tevoren waren de meeste gasten al door hen gebeld dat er een verrassing bezorgd zou worden. Na aanbellen werd het gele bloemetje op de stoep gelegd en kon de medewerker direct een aantal meters achteruitlopen om ruim de 1,5 meter norm te bewaren. De reacties van de gasten waren hartverwarmend. De vele thuiszitters waren echt verrast. ,,O, er is toch aan ons gedacht!" De waardering voor dit initiatief was groot!

[LOTENVERKOOP] Nu is de tijd van de Zonnebloem loten aangebroken, deze kunnen niet deur aan deur worden verkocht. Een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan onze afdeling en is de enige bron van inkomsten. De loten van 2,00 euro per stuk kunnen nu digitaal besteld worden. Ga daarvoor naar www.zonnebloemrh.nl en klik Driebergen Rijsenburg aan. Kies vervolgens het aantal loten en reken af met Ideal.

Voor alle vragen en andere informatie, Annerie Pagnier, 0343-513151, henk.annerie@casema.nl

Marianne Tonies
Foto: Marianne Tonies