PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Motie ‘Trouwen op zondag’ op tafel: ‘Keuzevrijheid is belangrijk’

Politiek
Foto: Studio Pastel, Maarten de Kok
29 apr 2021, 06:27
Babs Bouwman is BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en vindt dat trouwen op zondag mogelijk moet zijn.
Babs Bouwman is BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en vindt dat trouwen op zondag mogelijk moet zijn.
HEUVELRUG

Het is momenteel niet toegestaan om te trouwen op zondag in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. BVHlokaal, D66 en VVD dienen daarom op donderdag 29 april gezamenlijk een motie in om dat weer mogelijk te maken. Dit gaat dan om ‘trouwen op locatie’, waardoor het gemeentehuis niet beschikbaar hoeft te zijn. Met de motie vragen de indieners aan het college om ‘uitsluiting van de zondag’ op te heffen en een aanpassing van de legestabel aan de raad voor te leggen.

Waarom er niet op zondag getrouwd mag worden, is niet eenvoudig te achterhalen. Tot 2014 kon dit wel in Utrechtse Heuvelrug. Volgens CDA-raadslid Teunis Reedijk ligt het meer voor de hand dat het een financiële overweging was dan een religieuze. Trouwen op zondag zou voor de gemeente niet kostendekkend zijn geweest en werd dus geschrapt.

advertentie